Avioero tapauksissa asumistuki yms avustukset

Voinko saada asumistukea?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
MERIHELINA
Viestit:1
Liittynyt: 18 Maalis 2020, 22:52

Avioero tapauksissa asumistuki yms avustukset

Lukematon viesti Kirjoittaja MERIHELINA » 18 Maalis 2020, 23:20

Olen eläkkeellä määräaikainen kuntoutustuki eli työkyvyttömyys eläkkeellä.
Edessä avioero. Minkälaista asuntoa uskallan hakea kun Kelasta sanottiin että jos on rajan yli asumiskulut voidaan hylätä asumistuki. Tuloni kuitenkin laskevat rajusti ja asunnon tarve HETI! Ja kovin kalliilta yksiötkin ovat näyttäneet.. Meillä ollut tähän asti yhteinen tili joka nyt jäi puolisolle. Miten selvitän muuttoavustusta tai takuuvuokran MAKSUSITOOMUSTA varten tulojani edellisiltä kuukausilta siinä tapauksessa?
Sopivan asunnon löytäminen on vakavista terveydellisistä syistä myös vaikeaa. En voi ottaa "vanhahkosta" talosta asuntoa, koska terveyteni voi heiketä rajusti. Myös oltava täysin savuton talo eikä lemmikkejä? Mikä avuksi ja mistä lähden liikkeelle?

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:6073
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Avioero tapauksissa asumistuki yms avustukset

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 19 Maalis 2020, 08:47

Hei, MERIHELINA!

Vastasin sinulle jo toiseen viestiin :)

Eläkkeensaajan asumistuessa ei ole ns. vuokranormeja, eli asumistukea ei hylätä sen perusteella. Asumistuen määrään vaikuttavat sinun bruttotulosi ja mahdollinen omaisuus suhteessa asumiskuluihin.

Sinun tulee toimittaa etuuksiin hakemukset liitteineen (eläkkeensaajan asumistuki ja perustoimeentulotuki). Toimita hakemukset liitteineen mieluiten verkon kautta. Anna toimeentulotuen hakemuksella selvitys mainitsemastasi tilitilanteesta. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan hakijalta 2 kk tiliotteet. Tarvittaessa pyydämme lisäselvitystä. Anna selvitys myös terveydentilastasi ja toimita siitä mahdolliset tositteet, jos ne eivät jo ole Kelan tiedoissa. Tarvittaessa voit olla yhteydessä myös oman kunnan sosiaalitoimeen (esim. asunnon hankkimiseen liittyen).

Tsemppiä tilanteeseen!

Ystävällisesti
Susanna | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi