Todistus eläkeläisalennukseen (HSL-matkakortti)

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet 17 Heinä 2017, 09:10
Hei Vieras!

Voit saada todistuksen, kun saat Kelasta kansaneläkettä ja/tai takuueläkettä. HSL määrittelee, kuinka usein todistus tulee toimittaa.

Mukavaa alkavaa viikkoa

Ritva | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Vieras 17 Heinä 2017, 14:06
Hei!
Voiko yhteispalvelupisteen kautta laittaa suoraan matkakorttiin tiedon eläkeläisen alennusoikeudesta, jos toimittaa pelkästään todistuksen eläkkeestä? Tarvitseeko käydä myös Kelan toimistossa vai missä muodossa asiakaspalvelun kautta pyydetty todistus toimitetaan? Tuleeko postitse (saan sen silloin aivan liian myöhään) vai omapalvelun kautta tulostettavana versiona?

Lähin Kelan toimipiste on suljettu ja tarvitsisin tiedot alennuksesta matkakorttiin mahdollisimman pikaisesti.

Ystävällisin terveisin,
Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet 18 Heinä 2017, 15:02
Hei!

Kun olet pyytänyt viestillä Kelan asiointipalvelun kautta todistusta eläkkeestä, se tosiaan toimitetaan sinulle postitse. Todistus on leimallinen paperitodistus, ja siitä ilmenee, saatko kansaneläkettä täysimääräisenä vai vähennettynä. Kansaneläke on vähennetty silloin, jos saa myös työeläkettä. Sinun ei tarvitse käydä Kelan toimistossa erikseen.

Jos kuitenkin tarvitset todistuksen aiemmin kuin voit sen postitse saada, voit missä tahansa Kelan toimistossa asioimalla saada todistuksen nopeammin. Myös yhteispalvelupisteestä ollaan toisinaan Kelaan yhteydessä puhelimitse, kun on tarpeen tarkistaa oikeutta eläkeläisen matkakorttiin. Tämä on mahdollista vain, kun olet henkilökohtaisesti asioimassa palvelupisteellä. Lisätietoa eläkeläisen matkakortista voit lukea osoitteessa www.hsl.fi/liput- ja hinnat/alennusliput/elakelaiset.

Hyvää viikon jatkoa!

Marjo | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Rukiinkukka 19 Heinä 2017, 09:13
Miksi nyt me henkilöt jotka pääsimme eläketuelle (Lex Lindström), emme ole oikeutettuja eläkeläisalennuksiin, ainakaan HSL matkakorttiin??
Olin herkutellut ajatuksella, että jee, nyt vara ostaa HSL:n matkakortti ja päästä liikkumaan Helsinki-Espoo-Vantaa sisällä, vaan pettymys oli suuri soitettuani HSL:lle!
Sieltä sanottiin että eläketuella olevat eivät saa alennusta, miksi kummassa ei?
Tulot pienet, 760,-/kk, toisi lisää rahaa ja loisi sitä kautta työpaikkoja, epäoikeudenmukaista sanon min., voisiko Kelan henkilö vastata, kiitos!
Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet 19 Heinä 2017, 09:47
Hei Rukiinkukka!

Mahdollisia eläkealennuksia varten eläketuen saaja voi saada Kelasta todistuksen eläketuen saamisesta.

Palveluntuottajat päättävät kuitenkin itse etuudensaajille antamistaan alennuksista, joten Kela ei voi vaikuttaa siihen, kenelle HSL myöntää alennuksen.

Ystävällisesti

Ritva | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Rukiinkukka 19 Heinä 2017, 10:11
Kiitos Ritva vastauksestasi!
Näinhän se varmasti onkin.
Olisi hienoa jos esim. kaikkien erilaisia eläkkeitä saavien eläkealennuksista olisi koottu vaikka taulukkomalliin yhteenveto, josta oitis näkisi olisiko oikeutettu joihinkin alennuksiin, esim vasemmalle alekkain olisi koottu tyyliin :työeläkeläiset, kansaneläkeiläiset, vanhuuseläkeläiset, eläketuensaajat jne, päälle olisi vierekkäin koottu alennuskohteet tyyliin: HSL-matkaliput, junaliput, uimahallit jne.jne, ruudukkoon ruksit sitten niihin kohtiin mitkä alennukset koskevat ketäkin, vältyttäisiin turhilta etsimisiltä, soitoilta ja ylipäätään kaikelta turhalta vaivannäöltä.
Iloa kesään kaikille!
Vastaa