Eläkeläisen kuntoutus ja omaishoitaja

Voinko saada hoitotukea? Miten saan eläkeläisalennusta? Voinko saada lapsikorotusta?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
ALEXI
Viestit:1
Liittynyt: 18 Syys 2017, 12:35

Eläkeläisen kuntoutus ja omaishoitaja

Lukematon viesti Kirjoittaja ALEXI » 18 Syys 2017, 12:43

Hei,
Äitini on vastikään diagnosoitu sairastavan Alzheimeriä ja hänet on päästetty kotiin sairaalasta. Hänellä on tarvetta omaishoitajalle, kotihoidolle ja päivätoiminnalle tai muulle kuntoutukselle. Millä lomakkeilla näitä haetaan ja mitä liitteitä tarvitaan?

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:5574
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Eläkeläisen kuntoutus ja omaishoitaja

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 18 Syys 2017, 15:22

Hei ALEXI!

Äitisi tilanteessa ohjaisin sinua ottamaan yhteyttä äitisi asuinpaikkakunnan sosiaalitoimeen, jossa voidaan kartoittaa äitisi tilannetta ja esim. tarve kotihoidolle. Mikäli sinä tai muu omainen hoidatte äitiäsi, voi kunnan sosiaalitoimesta hakea omaishoidon tukea.

Kun eläkkeensaajan toimintakyky on heikentynyt ja hänellä on avun, ohjauksen tai valvonnan tarvetta henkilökohtaisissa toiminnoissa, kotitaloustöissä ja asionnissa kodin ulkopuolella, voi Kelasta hakea eläkettä saavan hoitotukea. Hoitotukea haetaan täyttämällä lomake EV256. Lomakkeen löydät Kelan verkkosivuilla www.kela.fi/lomakkeet. Lomake löytyy kohdasta vammaistuet. Hakemuksen liitteeksi tulee toimittaa lääkärinlausunto C. Eläkettä saavan hoitotuesta on kerrottu Kelan verkkosivuilla www.kela.fi/elaketta-saavan-hoitotuki.

Ystävällisin terveisin

Ritva | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi