Eläkeläis alennuksen

Voinko saada hoitotukea? Miten saan eläkeläisalennusta? Voinko saada lapsikorotusta?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
An51
Viestit:1
Liittynyt: 19 Syys 2017, 10:37

Eläkeläis alennuksen

Lukematon viesti Kirjoittaja An51 » 19 Syys 2017, 11:23

Asun nyt Espoossa. Olen 66-vuotias. Miten saan eläkeläiskortin/todistuksen jolla voin ostaa eläkeläishintaan kuukausikortin lähiliikenteen,kaukoliikenteen busseihin, juniin, metroon ja ym. Kiitos
Yst. Terv An51

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:5551
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Eläkeläis alennuksen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 19 Syys 2017, 15:15

Tervehdys An51!

Kiitos kysymyksestäsi.

Eläkeläisalennuksia myöntävät mm. Matkahuolto, VR ja Helsingin Seudun Liikennelaitos (HSL), ja usein eläkeläisalennuksen saa 65 vuotta täyttänyt pelkän iän perusteella, henkilöllisyyden todistamalla. Mikäli sinulla on työeläkettä maksussa, oletkin voinut jo saada työeläkekortin, jolla voi tarvittaessa todistaa eläkeläisyyden.

HSL myöntää alennuksia kansaneläkettä saaville eläkeläisille. Kelassa voidaan laatia sinulle todistus kansaneläkkeestä, jos saat kansaneläkettä. Todistuksen saadaksesi voit soittaa palvelunumeroomme 020692202, tai voit pyytää viestillä kela.fi/asiointipalvelun kautta todistusta.

Eri palveluntuottajat päättävät itse eläkkeensaajille antamistaan alennuksista ja siitä, minkälaisia todistuksia alennusten saaminen edellyttää. Siksi kannattaa aina myös olla yhteydessä suoraan palveluntuottajaan.

Värikästä syksyn jatkoa!

Marjo | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi