Useat lääkärikäynnit

Voinko saada hoitotukea? Miten saan eläkeläisalennusta? Voinko saada lapsikorotusta?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
margit007
Viestit:1
Liittynyt: 06 Loka 2017, 09:06

Useat lääkärikäynnit

Lukematon viesti Kirjoittaja margit007 » 06 Loka 2017, 09:24

Hei! onko mahdollista hakea Kelan tukea useasti lääkäripalveluja käyttävän äitini puoleen? Hän on sairaseläkkeellä ja hänellä on paha sepelvaltimotauti, diabetes, toisesta silmästä näkö mennyt ja toisella silmällä näkee huonosti, sekä paha lonkkavika. Hänellä on rollaattori apuna, mutta ei pysty kävellä pitkiä matkoja kerralla kun pumpusta ottaa. Lääkkeitä on todella paljon ja lääkäreissä käyntejä jatkuvasti. Työni puolesta en voi olla jatkuvasti mukana vaikka muuten useasti hoidan hänen asioitaan. Onko mahdollista saada myös omaishoidon tukea? Hän ei ole koskaan ollut missään kuntoutuksessa. Mitenkä sellaista on mahdollista hakea ja onnistuuko näillä selvityksillä? Mitkä ovat mahdollisuudet hakea eri tuki ja kuntoutuspalveluita?
kiitoksia etukäteen vastauksista. Yst. Margit xxxxx

Ylläpito on muokannut viestiä tunnistetietojen osalta

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:5574
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Useat lääkärikäynnit

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 06 Loka 2017, 10:11

Tervehdys margit007!

Kiitos tärkeästä kysymyksestäsi.

Äitisi tilanteessa voisi kyseeseen tulla eläkettä saavan hoitotuen hakeminen. Se on veroton etuus, jonka tarkoitus on tukea pitkäaikaisesti sairaan eläkkeensaajan jokapäiväistä elämää, kuntoutusta ja hoitoa. Hakijan toimintakyvyn tulee olla heikentynyt yhtäjaksoisesti vähintään vuoden ajan ja hoitotuen myöntäminen edellyttää lisäksi säännöllistä avuntarvetta esim. henkilökohtaisissa toiminnoissa. Hoitotukea haetaan Kelan lomakkeella EV 256 tai hakemuksen voi tehdä sähköisesti asiointipalvelussa. Liitteeksi tarvitaan C-lausunto. Lisätietoa hoitotuesta on kerrottu Kelan sivulla http://www.kela.fi/elaketta-saavan-hoitotuki.

Kelasta voi hakea mm.kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja tai moniammatillista yksilökuntoutusta. Kuntoutuskurssi-vaihtoehtoja on myös yli 68-vuotiaille, joilla on useampia sairauksia. Hakemuksen liitteenä tarvitaan aina B-lausunto tai muu vastaava lääkärinlausunto. Tästä syystä kuntoutusta suunniteltaessa tuleekin aina ensin olla yhteydessä lääkäriin. Myös kuntoutuksesta on hyvää lisätietoa Kelan sivulla www.kela.fi/kuntoutus-ja-sopeutumisvalmennus.

Omaishoidon tuen järjestäminen ja maksaminen kuuluu kunnan vastuulle. Siihen liittyvissä tarkemmissa kysymyksissä kannattaa olla yhteydessä omaan kotikuntaan.

Hyvää syksyn jatkoa teille!

Marjo | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi