Kuntoutustuki ja ulosotto

Voinko saada hoitotukea? Miten saan eläkeläisalennusta? Voinko saada lapsikorotusta?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
Wabba
Viestit:2
Liittynyt: 23 Touko 2019, 14:41

Kuntoutustuki ja ulosotto

Lukematon viesti Kirjoittaja Wabba » 23 Touko 2019, 14:56

Hei.

Nimilläni on pikavippi- sekä osamaksuvelkoja, ja olen hakeutunut velkaneuvontaan todettuani tilanteen olevan kestämätön, mutta en tiedä kerkeänkö saamaan aikaa velkaneuvojalle ennen kuin laskuni menevät ulosottoon. Kysymykseni onkin voiko tuloistani ulosmitata? Olen Kelan myöntämällä kuntoutustuella, joihin sisältyy kansaneläke (557,79€), takuueläke (226,73€), sekä eläkkeensaajan asumistuki. Asun avoliitossa, mikäli tuo jotenkin tilanteeseen vaikuttaa. Avopuolisoni saa vain työmarkkinatukea. Lisäksi saamme eläkkeensaajan asumistukea.

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuki ja ulosotto

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 23 Touko 2019, 15:17

www.oikeus.fi/ulosotto löytyy tietoa tästä asiasta. Uskon myös että oman alueesi ulosottoviranomaiselta saat tietoa asiasta, jos et ole vielä velkaneuvojan puheille pääsyt.

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuki ja ulosotto

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 23 Touko 2019, 15:28

Varmaankin myös avopuolison tulot vaikuttavat, kuten myös mm. asumismenot yms. takuusäätiön sivulta löytyy maksuvaralaskelma, jolla voi laskea arvion omasta maksuvarasta. Josko siitä olisi apua

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuki ja ulosotto

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 23 Touko 2019, 15:42

Kansaneläke ja takuueläke on ulosotolta suojattu eli niistä ei voi ulosmitata. poikkeuksena jos on elatusmaksuja tai niihin rinnastettavia maksuja niin noistakin voi ulosmitata mutta muita velkoja siis ei voi.

Avatar
Wabba
Viestit:2
Liittynyt: 23 Touko 2019, 14:41

Re: Kuntoutustuki ja ulosotto

Lukematon viesti Kirjoittaja Wabba » 23 Touko 2019, 16:12

Näitä laskureita ja sivuja tullut käytettyä aika ahkerasti, ja muutenkin tietoa etsinyt. Tullut vain kauheasti ristiriitaista tietoa vastaan. Jotkut sanovat että puolison tulot eivät vaikuta, varsinkin mikäli ainoa tulo on työmarkkinatuki, toiset sanovat että vaikuttaa. Samoiten nämä itsellä olevat eläkkeet, toiset sanovat että heiltä ulosmitataan kansaneläkkeestä, toiset sanovat että molemmat eläkkeet ovat ulosotolta suojattu, poikkeuksena tosiaan edellämainittu elatusavut ja muut siihen rinnastettavat. Ulosottolskurin mukaan itsellä olisi ulosmitattavaa noin 70 euron edestä joten varaudun nyt varmuuden vuoksi siihen että tuon verran tuloista lähtee, niin eipähän tule yllätyksenä ainakaan.

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuki ja ulosotto

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 23 Touko 2019, 16:32

tässä tältä samalta palstalta kelan vastaus toisessa kysymysketjussa:

" Kelan etuuksista ei saa ulosmitata takuueläkettä. Kansaneläke voidaan ulosmitata vain lapselle maksettavan elatusavun tai siihen rinnastettavan vahingonkorvauksen perimiseksi. Voit tarvittaessa olla yhteydessä suoraan ulosottoon tarkemman tiedon saamiseksi ulosmittaukseen liittyen. "

yllä oleva siis kelan virkailijan vastaus aiemmassa ketjussa johon linkki tuossa alla viewtopic.php?f=55&t=23991

eli asia on niinkuin aiemmin jo kerroin

lisäksi ulosoton osalta suojaosuuden laskentaan voi vaikuttaa puoliso jos hän on sinun elatuksesi varassa niin suojaosuutta korotetaan 8,11,- euroa päivää kohti MUTTA tuon asian pohtimisen vaikuttaako ulosoton määrään puolisi voit lopettaa pohtimasta koska kutentämän vastauksen alussa selvisi niin kansaneläkkeestä ja takuueläkkeestäsi ei voida ulosmitat mitään niin puolisin tulojen vaikutuksella ei silloin tietenkään ole väliä..

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:6417
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Kuntoutustuki ja ulosotto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 24 Touko 2019, 10:42

Hei Wabba!

Kuten olitkin saanut jo vastausta, takuueläkettä ei voi ulosmitata. Kansaneläkelain mukainen etuus voidaan ulosmitata lapselle maksettavan elatusavun tai siihen rinnastettavan vahingonkorvauksen perimiseksi. Suosittelen olemaan yhteydessä ulosottoviranomaiseen, mistä saat tarkemmin tietoa vaikuttaako puolison tulot ja mikä on mahdollinen suojaosuus.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi