Osittaisen eläkkeen vaikutus lopulliseen kansaneläkkeeseen

Voinko saada hoitotukea? Miten saan eläkeläisalennusta? Voinko saada lapsikorotusta?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
2Koiraa
Viestit:10
Liittynyt: 05 Maalis 2019, 09:19

Osittaisen eläkkeen vaikutus lopulliseen kansaneläkkeeseen

Lukematon viesti Kirjoittaja 2Koiraa » 18 Tammi 2020, 12:48

Millä tavalla osittainen (50%) eläke vaikuttaa lopulliseen eläkkeeseen? Olen 62 vuotias, virallinen eläkeikä on 63,9 v. Tällä hetkellä työeläkekertymä 780e ja tulee olemaan noin 900e työuran lopussa. Tulen siis saamaan myös kansaneläkettä, mutta minkä verran, jos nyt alan ottaa 50% osittaista eläkettä? Kannattaako minun ottaa osittaista eläkettä?

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:6328
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Osittaisen eläkkeen vaikutus lopulliseen kansaneläkkeeseen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 20 Tammi 2020, 08:48

Hei 2Koiraa!

Sinun kannattaa selvittää työeläkelaitoksestasi, miten osittainen varhennettu vanhuuseläke vaikuttaa lopullisen vanhuuseläkkeesi määrään.

Työeläkkeesi vaikuttaa kansaneläkkeen määrään. Jos olet ottanut työeläkkeesi varhennettuna ennen eläkeikää, työeläke vähentää kansaneläkettä koko sillä määrällä, joka sinulle olisi maksettu normaalissa vanhuuseläkeiässä. Työeläke siis otetaan huomioon suurempana kuin sitä maksetaan.

Jos haet kansaneläkettä ja haluat, että sitä aletaan maksaa ennen työeläkkeen alkamista, tuleva työeläkkeesi pienentää kansaneläkettä niin sanottuna ennakoituna työeläkkeenä, vaikka et vielä saa sitä.
Jos haluat selvittää asiaa tarkemmin, ota yhteyttä Kelaan henkilökohtaisesti. Löydät palvelunumeromme täältä: www.kela.fi/soita-kelaan.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi