Får man jobba på ett annat jobb under tiden man är vårdledig

Vem har rätt till flexibel vårdspenning? Från när kan hemvårdsstöd sökas? Från och med när kan man ansöka om hemvårdsstöd? När lönar det sig att ansöka om privatvårdsstöd?

Moderator: FPA | barnfamiljer

Användarvisningsbild
Disa25
Inlägg:0
Blev medlem: 06 sep 2018, 23:17

Får man jobba på ett annat jobb under tiden man är vårdledig

Oläst inlägg av Disa25 » 08 sep 2018, 15:17

Jag är vårdledig och hemma med min son som fyller 2 år i vinter. Funderar nu på att börja jobba smått på kvällar och helger medan pappan kan va hemma med barnet. Har ju ännu tjänst på mitt jobb, men skulle vilja söka nåt lättare arbete som jag inte ”behöver ta med hem” efter att jag slutat när sonen ännu är så liten. Får jag söka ett annat utan att det påverkar mitt kontrakt där på något sätt, och hur betalar jag då skatt på det nya stället? Blir det en bisyssla jag hamnar att betala 30% skatt på? + är det något annat jag borde tänka på isåfall?

Användarvisningsbild
FPA | barnfamiljer
Inlägg:558
Blev medlem: 14 dec 2015, 12:53

Re: Får man jobba på ett annat jobb under tiden man är vårdl

Oläst inlägg av FPA | barnfamiljer » 10 sep 2018, 14:32

Hej Disa25!

Tack för din fråga.

Du har rätt att få stöd för hemvård av ditt barn, så länge barnet är under 3 år och inte har kommunal dagvård. Hemvårdsstödet som du ansöker om från FPA är inte bundet till vårdledighet.

Vårdledigheten och hur din huvudsakliga arbetsgivare ställer sig till att du jobbar för en annan arbetsgivare, måste du diskutera med arbetsgivaren.

I frågor gällande beskattning ska du kontakta skatteverket.

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA barnfamiljer
FPA:s e-tjänster finns på adressen http://www.fpa.fi/etjanst