Moderskapsunderstödets uträkning

Vad innehåller moderskapsförpackningen? Vilka bilagor behövs för ansökan? Fråga om eller diskutera moderskapsunderstödet.

Moderator: FPA | barnfamiljer

Användarvisningsbild
MLJ

Moderskapsunderstödets uträkning

Oläst inlägg av MLJ » 13 nov 2020, 10:16

Hej, det heter väl att om man får barn med max 3 års mellanrum så är moderskapspenningen den samma. Men nu har ju systemet ändrat lite gällande hur stödet uträknad. Förr räknades det på senaste fastställda beskattning men nu för tiden räknas det väl på basen av inkomsterna de senaste 12 månaderna. Om man nu får barn igen och det äldre barnet är under 3 år när nästa barn föds, kan man då själv välja om man vill behålla den senaste moderskapspenningen eller om man vill att FPA räknar ut på nytt på basen av de senaste 12 månadernas inkomst? Eller är det som tidigare att om de ska räkna om det så måste inkomsten ha stigit med 20 %? Och hur räknas inkomsten ut nu när man beaktar senaste 12 månaderna. Beräknas det då 12 månader bakåt från det att ansökningen inkommer?

Användarvisningsbild
FPA | barnfamiljer
Inlägg:707
Blev medlem: 14 dec 2015, 12:53

Re: Moderskapsunderstödets uträkning

Oläst inlägg av FPA | barnfamiljer » 13 nov 2020, 14:46

Hej MLJ!

Eftersom din fråga gäller moderskaps- och föräldrapenning, flyttar jag över den till spalten 'Stöd till barnets mamma'. Du kommer direkt till frågan här.

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA barnfamiljer
FPA:s e-tjänster finns på adressen http://www.fpa.fi/etjanst