Stödmånader, studieprestationer och vilket läsår de tillhör

Högskolor och yrkeshögskolor i Finland och utomlands. Studiestöd, måltidsstöd, studielånskompensation och studielånsavdrag. Frågor som gäller tillräcklig studieframgång och den maximala stödtiden.

Moderator: FPA | studiestöd

Användarvisningsbild
FundersamStuderande

Stödmånader, studieprestationer och vilket läsår de tillhör

Oläst inlägg av FundersamStuderande » 08 maj 2019, 18:36

Hej!
Jag undrar ifall det är så att en studieprestation tas i beaktande då registreringen av prestationen/vitsordet har skett och inte då t.ex. kursen har inletts. Ifall man t.ex. inleder en kurs i juli som fortsätter i augusti och registeras då, räknas den då till följande läsårs (19-20) studieprestationer?

Mvh,
Fundersam studerande

Användarvisningsbild
FPA | studiestöd
Inlägg:923
Blev medlem: 14 dec 2015, 12:54

Re: Stödmånader, studieprestationer och vilket läsår de till

Oläst inlägg av FPA | studiestöd » 09 maj 2019, 14:47

Hej FundersamStuderande!

Tack för din fråga.

FPA följer upp studieframgången i oktober varje år. Uppföljningen gäller det föregående läsåret (1.8–31.7) och den tid du har studerat vid en högskola. Studier som genomförts i augusti samma år beaktas först följande gång studieframgången följs upp. FPA följer inte upp studieprestationerna för enskilda månader.

Kolla med din läroanstalt hur de registrerar dina studiepoäng. Ifall poängen registreras för juli 2019 beaktas de i kontrollen för läsåret 2018-2019 och ifall de registreras för augusti 2019 beaktas de i kontrollen för läsåret 2019-2020.

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA studiestöd
FPA:s e-tjänster finns på adressen http://www.fpa.fi/etjanst!