Skolresestöd med egen bil.

Stöd till studerande vid gymnasier och yrkesläroanstalter för de dagliga skolresorna. Hur ansöker man om skolresestöd och hur betalas det ut? Vad händer om man flyttar (till en annan adress)? Betalas stödet ut när man genomför sin praktik?

Moderator: FPA | studiestöd

Användarvisningsbild
Annej

Skolresestöd med egen bil.

Oläst inlägg av Annej » 18 sep 2017, 18:30

Hej. Dottern går första året i gymnasiet och får skolresestöd för bussresorna. Tyvärr så slutar de 4 dagar i veckan så att det inte går någon buss alls hem så vi hamnar söka henne de dagarna. Resans längd är ca 12 km. Får vi något stöd för egen bil de dagar vi söker henne och ifall vi får, hur skall vi ansöka om det?

Användarvisningsbild
FPA | studiestöd
Inlägg:818
Blev medlem: 14 dec 2015, 12:54

Re: Skolresestöd med egen bil.

Oläst inlägg av FPA | studiestöd » 19 sep 2017, 08:57

Hej Annej!

Tack för din fråga.

Det är möjligt att ansöka om skolresestöd enligt s.k. eget färdsätt i den situation du beskriver.

Ifall det är möjligt att använda kollektivtrafik eller skolskjuts för bara högst 6 skolresor i en riktning per vecka och ni således själva måste ordna skolskjutsen för minst 4 skolresor per vecka i ena riktningen kan din dotter få skolresestöd enligt eget färdsätt.

Du kan läsa mera om skolresestödet enligt de olika färdsätten här: www.fpa.fi/skolresestod-belopp-och-utbetalning

För att din dotters skolresestöd skall kunna justeras måste hon lämna in en ny ansökningsblankett KM 1r (Ansökan/Stöd för skolresor) till läroanstalten. I punkt 6. i ansökningsblanketten kan ni specificera hur dotterns skolresor ordnas och varför.

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA studiestöd
FPA:s e-tjänster finns på adressen http://www.fpa.fi/etjanst!