förändring i hyran

Välj den här om du har en fråga som inte passar någon av de andra kategorierna. Du kan till exempel fråga om återbetalning av studielånet eller om hälsovårdsavgiften för högskolestuderande. Eller vad du ska göra om du blir sjuk, får ett barn eller det är dags för civiltjänstgöring eller militärtjänst.

Moderator: FPA | studiestöd

Användarvisningsbild
kvinnamedhyra

förändring i hyran

Oläst inlägg av kvinnamedhyra » 26 jan 2019, 15:05

Jag får allmänt bostadsbidrag. Min hyra sänktes med ungefär 33 euro vid årsskiftet, behöver jag ansöka om förändring i bostadsbidraget?

Användarvisningsbild
FPA | studiestöd
Inlägg:962
Blev medlem: 14 dec 2015, 12:54

Re: förändring i hyran

Oläst inlägg av FPA | studiestöd » 28 jan 2019, 10:26

Hej kvinnamedhyra!

Tack för din fråga.

Ifall inga andra förändringar skett behöver du inte lämna in ansökan om mellanjustering av bostadsbidraget. Det nya hyresbeloppet tas då i beaktande vid följande årsjustering.

FPA justerar det allmänna bostadsbidraget mellan årsjusteringarna om

- Hushållets boendeutgifter förändras med minst 50 euro/månad jämfört med de godtagbara boendeutgifterna enligt det föregående beslutet eller hushållet byter bostad.

- Hushållets inkomster ökar med minst 400 euro/månad eller minskar med minst 200 euro/månad jämfört med inkomsterna enligt det tidigare beslutet.

- Hushållets medlemsantal eller sammansättning ändras eller hushållet tar en underhyresgäst eller ett underhyresgästförhållande upphör.

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA studiestöd
FPA:s e-tjänster finns på adressen http://www.fpa.fi/etjanst!