Bostadsbidrag

Välj den här om du har en fråga som inte passar någon av de andra kategorierna. Du kan till exempel fråga om återbetalning av studielånet eller om hälsovårdsavgiften för högskolestuderande. Eller vad du ska göra om du blir sjuk, får ett barn eller det är dags för civiltjänstgöring eller militärtjänst.

Moderator: FPA | studiestöd

Användarvisningsbild
Osaker Studerande

Bostadsbidrag

Oläst inlägg av Osaker Studerande » 28 sep 2020, 16:10

Hej, hur mycket får man tjäna per månad och i året totalt per person då man bor med sin partner och får bostadsbidrag tillsammans? Vi lyfter båda studiestöd skillt. Vad händer om man överskrider dessa gränser?

Användarvisningsbild
FPA | studiestöd
Inlägg:980
Blev medlem: 14 dec 2015, 12:54

Re: Bostadsbidrag

Oläst inlägg av FPA | studiestöd » 29 sep 2020, 10:43

Hej Osäker Studerande!

Tack för din fråga.

De övre inkomstgränserna för att få bostadsbidrag är olika beroende på boendekommun. Du hittar tabellerna med inkomstgränserna här: www.fpa.fi/ovre-granser-for-inkomsterna

Om bostadsbidragshushållets inkomster stiger med minst 400 euro/månad jämfört med de inkomster som beaktats i ert senaste beslut skall ni lämna in en mellanjustering p.g.a. ändrade inkomster.

Du frågar också vad som händer om man överskrider gränserna. Ifall bostadsbidraget inte justerats i tid och det hunnit utbetalas till för stort belopp, kan det överbetalda beloppet återkrävas. Därför råder jag dig att kontakta FPA ifall det sker förändringar, så att bostadsbidraget vid behov kan justeras och ni får bidraget till rätt belopp.

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA studiestöd
FPA:s e-tjänster finns på adressen http://www.fpa.fi/etjanst!