Osittainen hoitoraha vuoroviikkoina?

Kenelle joustavaa hoitorahaa? Mistä alkaen kotihoidon tukea voi hakea? Kysy ja keskustele lastenhoidon tuista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
etaisa
Viestit:1
Liittynyt: 19 Helmi 2019, 14:30

Osittainen hoitoraha vuoroviikkoina?

Lukematon viesti Kirjoittaja etaisa » 19 Helmi 2019, 14:39

Hei,

Olemme eronneet muutama vuosi sitten vaimoni kanssa ja nyt lapsemme on aloittamassa tulevana syksynä koulun. Tässä samassa yhteydessä olemme siirtymässä lapsenhoidossa vuoroviikko-asumiseen, eli lapsi olisi vuoron perään viikon äidillään ja viikon isällään.

Olen ajatellut, että tekisin ne viikot kun lapsi on minulla kotona lyhyempää työpäivää, eli 30 tuntia/vko. Sen sijaan ne viikot kun lapsi on äidillään, voisin työskennellä normaalin työajan puitteissa.

Miten tässä tilanteessa haetaan osittaista hoitorahaa, jossa edellyksenä on tuo max. 30 t/vko? Täytyykö jokaista viikkoa hakea tässä tapauksessa erikseen (toivottavasti ei) vai miten tämä vuoroviikoille tapahtuva hoitorahan haku tulisi lomakkeeseen merkitä?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29317
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Osittainen hoitoraha vuoroviikkoina?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 20 Helmi 2019, 10:52

Hei etaisa!

Mikäli teet joka toinen viikko täyttä työaikaa ja joka toinen viikko 30 tuntia viikossa, työaikaedellytys ei täyty, koska keskimääräinen työaika on yli 30 tuntia viikossa. Työaika voi kyllä vaihdella viikkojen välillä, mutta keskimääräinen työaika saa olla enintään 30 tuntia viikossa.

Tukea ei voi hakea viikoksi kerrallaan, koska tukea ei myönnetä kuukautta lyhemmälle ajalle. Työajan tulee toteutua haetulla ajalla.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi