Osittainen hoitovapaa ja päivähoitoaika

Kenelle joustavaa hoitorahaa? Mistä alkaen kotihoidon tukea voi hakea? Kysy ja keskustele lastenhoidon tuista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Vieras

Osittainen hoitovapaa ja päivähoitoaika

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 26 Helmi 2019, 11:35

Hei,

Olen jäämässä 60% työajalla osittaiselle hoitovapaalle ja pohdin lapsen päivähoitoaikaa. Tuleeko Kelaan esittää tositteet minkä aikaa viikosta lapsi on päivähoidossa? Työni korkeakouluopettajana on hyvin kausiluonteista eli käytännössä työtunnit jakautuvat epätasaisesti ympäri vuoden. Tapauksessamme siis lapsi on päivähoidossa valtaosan vuotta reilusti alle 60% viikosta, mutta vuoden aikana on muutaman viikon jaksot jolloin olisi hoidossa lähes täysipäiväisesti.

Toinen mitä pohdin on, että meille korkeakouluopettajille ei makseta lomarahaa ollenkaan. Mutta minulla on vuoden aikana noin 4 luottamustehtäväkokousta josta saan palkan joka tulee siis tämän 60% palkan päälle. Miten käytännössä noilta kuukausilta kun kokous on, voinko hakea hoitorahaa (60%)?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29363
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Osittainen hoitovapaa ja päivähoitoaika

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 27 Helmi 2019, 09:52

Hei!

Ymmärtäisin, että kysymyksesi koskee alle 3-vuotiaasta lapsesta haettavaa joustavaa hoitorahaa. Lapsen hoitoajalla ei ole tähän etuuteen vaikutusta. Myöskään palkanmäärällä/palkkioilla ei ole vaikutusta, vaan edellytys on, että työaika ei ylitä sallittuja rajoja.

Etuutta voidaan myöntää, jos vanhemman työaika on keskimäärin haetulla ajalla enintään 30 tuntia viikossa tai 80 % normaalista kokopäivätyön työajasta. Työaika voi ylittyä jokin viikko, kunhan se tasoittuu jossain vaiheessa myöhemmin.

Osittaisen hoitovapaan pitäminen sekä lomaraha asia kuuluu jokaisen alan työehtosopimuksiin, joten näistä on tiedusteltava omalta työnantajalta.

Lisää etuudesta voit lukea osoitteessa:
www.kela.fi/joustava-hoitoraha-maara-ja-maksaminen

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi