Sivutoiminen yrittäjä ja isyysvapaan loppi

Kenelle joustavaa hoitorahaa? Mistä alkaen kotihoidon tukea voi hakea? Kysy ja keskustele lastenhoidon tuista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Moimoii

Sivutoiminen yrittäjä ja isyysvapaan loppi

Lukematon viesti Kirjoittaja Moimoii » 28 Helmi 2019, 14:16

Hei
Isällä loppui vanhempainvapaa helmikuun puolessavälissä. Eikö minulle olisi pitänyt tulla kodinhoidontuki helmikuun lopussa? Minulle sanottiin, että kodinhoidontuki jatkuu normaalisti kun isän tuet loppuu.

Miten anon kotihoidonlisän kun miehen tulot tulevat sivutoimisesta yrittämisestä huhti-toukokuun ajan. Yritys on uusi eikä vuositasolla tuota voittoa kun kulut huomioidaan, mutta huhti toukokuussa voi tuloja olla muutamia satoja.

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29329
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Sivutoiminen yrittäjä ja isyysvapaan loppi

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 01 Maalis 2019, 14:30

Hei Moimoii!

Kotihoidon tuen maksutietoihin liittyen voisit kysyä tarkennusta Kelan puhelinpalvelusta 020 692 206 (ma-pe, klo 9-16). On myös mahdollista että maksu helmikuun ajalta on maksussa maaliskuun maksun yhteydessä.

Aloittavan yrittäjän tulona otetaan huomioon ensisijaisesti YEL- tai MYEL-työtulo. Jos YEL- tai MYEL-vakuutusta ei ole otettu, otetaan huomioon starttiraha niiltä kuukausilta, joilta se on myönnetty sekä mahdollinen palkka. Jos edellä mainittuja tuloja ei ole, otetaan huomioon ennakkoverolipun mukainen tulo tai jos tätäkään ei ole, hakijan oma arvio elinkeinotoiminnan tulosta.

Kotihoidon tuen hoitolisää voit hakea sähköisellä kotihoidon tuen hakemuksella Kelan asiointipalvelusta tai WH1-paperilomakkeella. Mikäli tuloista on oma arvio, tulisi hakemuksen liitteeksi toimittaa myös yrittäjän tuloselvitys lomake Y8.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi