Kotihoidon tuki eka luokalle menevästä sisaruksesta + loma

Kenelle joustavaa hoitorahaa? Mistä alkaen kotihoidon tukea voi hakea? Kysy ja keskustele lastenhoidon tuista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Marmelaadi77

Kotihoidon tuki eka luokalle menevästä sisaruksesta + loma

Lukematon viesti Kirjoittaja Marmelaadi77 » 01 Maalis 2019, 21:48

Vanhempainvapaat loppuisivat puolessa välissä kuuta ja ajatus on käyttää loppukuu lomapäiviä. Isosisarus käy eskarissa, mutta ei ole sen lisäksi hoidossa. Voinko saada molemmista lapsista (vauva+eskarilainen) kodinhoidontukea seuraavasta kokonaisesta kuukaudesta alkaen? Tarkoitus olisi olla tämä yksi kk kokonaan kht:lla ja sen jälkeen käyttää kaksi kuukautta lomapäiviä ja lomarahapäiviä ja samalla voin ilmeisesti olla kht:lla. Lisäksi olin ajatellut mennä töihin viimeisen kk aikana puolessa välissä kuuta kun lomapäivät loppuvat mutta jos samaan aikaan voi saada kht:a voisinko olla sen kuukauden lomalla ja kht:lla. Tällöin saisin kht:a 4kk. Jos saan loma-ajalta kht:a kumoaako tämä uusien lomapäivien kertymisen loman ajalta jos sääntö on ettei kht:n aikana kerry lomaa?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29329
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Kotihoidon tuki eka luokalle menevästä sisaruksesta + lo

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 04 Maalis 2019, 15:54

Hei Marmelaadi77!

Voit hakea kotihoidon tukea jo heti äitiysloman päättymisen seuraavasta päivästä alkaen. Eli tukea voit saada jo kuun puolesta välistä alkaen, koska se kuitenkin kestää yhteensä vähintään kuukauden ajan.

Voit saada kotihoidon tukea silloin, kun sinulla on alle 3-vuotias lapsi, jolle ei ole varattuna kunnallista hoitopaikkaa. Voit siis saada tukea samalta ajalta, kun milloin olet lomalla.

Molemmat vanhemmat voivat olla vaikka töissä ja voit silti saada kotihoidon tukea. Kotihoidon tuki on siis eri asia kuin töistä haettava hoitovapaa.

Vuosilomien kertymisestä hoitovapaan aikana voit tiedustella tarkemmin työantajalta tai esimerkiksi ammattiliitostasi.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi