Kotihoidin tukea, kun äitiysloma loppuu ja osa lapsista päiväkodissa?

Kenelle joustavaa hoitorahaa? Mistä alkaen kotihoidon tukea voi hakea? Kysy ja keskustele lastenhoidon tuista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
mammanmussukat

Kotihoidin tukea, kun äitiysloma loppuu ja osa lapsista päiväkodissa?

Lukematon viesti Kirjoittaja mammanmussukat » 17 Kesä 2019, 18:21

Hei,
minulla loppuu äitiysloma 20. kesäkuuta. Isä pitää sen jälkeen isyysvapaata kaksi viikkoa. Kolme vanhempaa lasta ovat kesä- ja heinäkuun pois päiväkodista. Nuorimmaisen lapsen olisi tarkoituksena aloittaa päivähoito aikaisintaan elokuun alusta, riippuen siitä, milloin saan töitä. Muut lapset menevät kuitenkin automaattisesti elokuusta päiväkotiin. Saanko vauvasta kodinhoidontukea siihen saakka, kunnes saan töitä, vaikka muut lapset ovat päivähoidossa tai lomalla sieltä? Ottaen pois tuon isyysvapaa-ajan? En ole siis varma, milloin työllistyn, saattaapi venähtää jonnekki päin syksyä.

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:27852
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Kotihoidin tukea, kun äitiysloma loppuu ja osa lapsista päiväkodissa?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 18 Kesä 2019, 13:56

Hei mammanmussukat!

Kotihoidontuki on mahdollinen alle 3-vuotiaasta lapsesta, jolla ei ole kunnallista päivähoitopaikkaa. Perheen muista alle kouluikäisistä lapsista ei jää kotihoidon tuen oikeutta, mikäli lapsilla on kunnallinen päivähoitopaikka varattuna. Kotihoidon tukea ei voida myöskään maksaa samanaikaisesti lapsesta, josta maksetaan isyysrahaa. Kotihoidon tukea ei makseta kuukautta lyhyemmältä ajalta mutta tukijakson ei tarvitse kuitenkaan alkaa kalenterikuukauden alusta.

Mikäli siis puoliso hakee isyysrahaa nuorimmaisesti lapsesta heti vanhempainvapaan päätyttyä, voit hakea lapsesta kotihoidon tukea puolison isyysrahakauden jälkeiseltä ajalta siihen asti, kun lapsella ei ole kunnallista hoitopaikkaa, enintään kuitenkin lapsen 3 ikävuoteen astin.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi