Jos päiväkoti suljetaan koronan vuoksi, mitä etuuksia voin hakea?

Kenelle joustavaa hoitorahaa? Mistä alkaen kotihoidon tukea voi hakea? Kysy ja keskustele lastenhoidon tuista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Laura_M
Viestit:1
Liittynyt: 16 Maalis 2020, 13:35

Jos päiväkoti suljetaan koronan vuoksi, mitä etuuksia voin hakea?

Lukematon viesti Kirjoittaja Laura_M » 16 Maalis 2020, 13:42

Hei, jos päiväkoti suljetaan joko kaupungin (Hki) tai hallituksen päätöksellä, ilman että kyse on tartuntaepäilystä / altistuksesta tms., eli varotoimenpiteenä ja joudun jäämään kotiin hoitamaan 2-vuotiastani, voinko silloin hakea kotihoidontukea? Sen ehdoissa mainitaan näin: "Kotihoidon tukea ei voi saada lapsesta, jolla on kunnallinen päivähoitopaikka. Jos kunnallista päivähoitopaikkaa ei irtisanota esim. kesäloman ajalta, kotihoidon tukeen ei ole oikeutta." - Lapsellahan siis on päivähoitopaikka, mutta jos päiväkoti ei ns. ota lasta vastaan, voiko silloin hakea kotihoidontukea? Ja onko niin, että minulla on lain suoma oikeus jäädä kotiin hoitamaan alle 3-vuotiasta, eli työnantajan on suostuttava siihen, vai onko se asia joka pitää sopia työnantajan kanssa?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29348
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Jos päiväkoti suljetaan koronan vuoksi, mitä etuuksia voin hakea?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 17 Maalis 2020, 08:54

Hei Laura_M!

Kotihoidon tukea voi hakea, jos alle 3-vuotiaalla lapsella ei ole kunnallista päivähoitopaikkaa varattuna ja lasta hoidetaan kotona. Lastenhoidon tukea ei makseta kuukautta lyhyemmältä ajalta. Sinun kannattaa tiedustella kunnasta, voiko päivähoitopaikan ns. irtisanoa määräajaksi ja hakea ko. ajalle kotihoidon tukea.

Työnantajalle pitää yleensä ilmoittaa hoitovapaan aloittamisesta jo 2 kuukautta ennen sen alkamista, mutta nyt tilanne on poikkeuksellinen ja useat työnantajat myöntävät palkatonta virkavapaata nopealla aikataululla. Keskustele asiasta tarkemmin työnantajasi kanssa.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi