Sairasloma& kotihoidontuki

Kenelle joustavaa hoitorahaa? Mistä alkaen kotihoidon tukea voi hakea? Kysy ja keskustele lastenhoidon tuista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
VBM

Sairasloma& kotihoidontuki

Lukematon viesti Kirjoittaja VBM » 19 Maalis 2020, 10:26

Hei, mursin ranteeni ja jouduin sairaslomalle töistäni. Vielä ei ole tietoa miten pitkään jatkuu, mutta jos jatkuu yli kk, olenko oikeutettu saamaan meidän 10kk ikäisestä lapsesta kotihoidon tuen? Ehdin siis olla töissä vanhempainvapaan jälkeen viikon osittaisella hoitovapaalla (60% työaikaa) ja vauva on kotona ollut kokoajan isänsä kanssa (isä työttömänä, ei haettu hänelle kotihoidontukea). Joustava hoitoraha oli siis itselläni, pitääkö se perua?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29346
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Sairasloma& kotihoidontuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 19 Maalis 2020, 11:01

Hei VBM!

Joustava hoitoraha lakkautetaan työkyvyttömyyden alusta alkaen, jos työkyvyttömyys kestää yli 4 viikkoa. Tilanteessasi tulee huomioida, että joustavaa hoitorahaa ei myönnetä kuukautta lyhyemmälle ajalle. Jos tuki lakkautetaan sairausloman alusta alkaen, sitä edeltävä tuki aika on lyhyempi kuin kuukausi ja tuki voidaan joutua lakkauttamaan jo sen myöntämisajankohdasta alkaen.

Kotihoidon tukea on mahdollista hakea, kun perheessä on alle 3-vuotias lapsi, joka ei ole kunnallisessa hoidossa. On kuitenkin mahdollista, että se vaikuttaa puolisosi työttömyysetuuteen.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi