Epidemiatuki

Kenelle joustavaa hoitorahaa? Mistä alkaen kotihoidon tukea voi hakea? Kysy ja keskustele lastenhoidon tuista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Kysyvaa

Epidemiatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kysyvaa » 27 Huhti 2020, 14:02

Koulut menivät kiinni, hoitovapaa loppui muutaman päivän aikaisemmin. Olen lasten kanssa kotona koronan vuoksi. En ole ilmoittautunut työkkäriin, en saa siis työmarkkinaetuuksia eikä ole työpaikkaa josta olisin palkattomalla. Olenko oikeutettu saamaan epidemia tukea?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29658
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Epidemiatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 28 Huhti 2020, 10:50

Hei Kysyvaa!

Epidemiatuki on tarkoitettu korvaukseksi heille, jotka joutuvat ottamaan palkatonta vapaata työstään lapsen hoidon vuoksi. Kerroit, että et tällä hetkellä ole työsuhteessa, joten etuutesi olisi työttömyysturva. Tässä tilanteessa et saisi epidemiatukea. Sinun tulisi toki ilmoittautua työnhakijaksi TE-palveluun.

Jos sinulla on alle 3-vuotias lapsi ja hänelle ei ole varattu kunnallista päivähoitopaikkaa, voisit hakea kotihoidon tukea. Myös muista alle kouluikäisistä lapsista voi hakea tukea, jos heillä ei ole hoitopaikkaa. Hyvä on kuitenkin muistaa, että kotihoidon tuki vähennetään työttömyysetuudesta pois.

Terkuin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Nollasoppari

Re: Epidemiatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Nollasoppari » 28 Huhti 2020, 11:44

Entäs me nollasopimuksella olevat keikkatyöläiset? Itse teen kuntarekryn kautta päiväkoteihin sijaisuuksia ja nyt olen joutunut jäämään kotiin lasteni kanssa. Työsopimus on, mutta ei sovittuja viikkotyötunteja, sillä erityisluokalla olevan erityislapsen äitinä en pysty koko aikaisesti olemaan töissä. En siis ole koronan aikaan pystynyt töitä ottamaan, en ole työtön, olen väliinputoaja. Enkö ole oikeutettu epidemiatukeen?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29658
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Epidemiatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 29 Huhti 2020, 14:57

Hei Nollasoppari!

Jos olet joutunut epidemian takia jäämään palkattomalle vapaalle lapsen hoitamisen vuoksi ja sinulla on työnantajan todistus palkattomasta poissaolosta, voit hakea epidemiatukea.

Jos sinut lomautetaan tai teet osa-aikaisesti töitä ja olet ilmoittautunut te-toimistoon, voit hakea Kelasta tai omasta työttömyyskassastasi (soviteltua) työttömyysetuutta.

Ystävällisesti
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi