Kotihoidontuki

Kenelle joustavaa hoitorahaa? Mistä alkaen kotihoidon tukea voi hakea? Kysy ja keskustele lastenhoidon tuista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
heline

Kotihoidontuki

Lukematon viesti Kirjoittaja heline » 14 Touko 2020, 14:12

Hei,

Olen kotona kolmikuisen vauvan kanssa (vanhempainpäivärahalla maaliskuun puolivälistä lähtien) ja otin 2v lapseni pois hoidosta poikkeustilan alettua. Hain esikoisesta kotihoidontukea, sillä hän jäi pois päiväkodista varhaiskasvatusopaikkatakuun turvin. Näin minua siis ohjeistettiin päiväkodissa. Sain Kelalta kuitenkin kielteisen päätöksen. Jatkoin esikoisen varhaiskasvatuspaikkatakuuta 8/2021 saakka ja mietinkin nyt, saanko esikoisesta mitään tukea tältä ajalta?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29637
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Kotihoidontuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 15 Touko 2020, 09:52

Hei heline!

Perhe voi saada samaan aikaan kotihoidon tuen hoitorahaa ja äitiys- tai vanhempainrahaa, jos hoitorahan määrä perheen muista alle kouluikäisistä lapsista ylittää äitiys- tai vanhempainrahan määrän. Käytännössä näin käy vain, jos äidin päiväraha on pieni ja perheessä on useita alle kouluikäisiä lapsia, joita ei hoideta kunnallisessa päivähoidossa tai yksityisen hoidon tuella. Perheen tuloista riippuen kotihoidon tuen hoitolisää voi kuitenkin jäädä maksuun äitiys- ja vanhempainrahakaudella.

Kun vanhempainrahakausi päättyy ja jos lapset ovat edelleen kotona hoidossa, niin tällöin kotihoidon tuen hoitoraha myös esikoisesta on mahdollinen. www.kela.fi/kotihoidontuki-maara-ja-maksaminen.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi