FPA Taxi

Valvoja: FPA | förmåner under sjukdomstid

Vastaa lainaamalla
Kirjoittaja Dotter 09 Heinä 2018, 09:37
Hej! Har förstått att taxiförare numera kan bestämma hur mycket han tar betalt för resorna. Har ett exempel från 5.7.2018 nu då passageraren åkt från sjukhuset till serviceboendet. Resan var 3,46 km lång. Enligt kvittot så är grundavgiften 5.13 samt 1,40/ kilometer. Slutsaldot var 10,97. Ändå måste patienten betala 25 eur för taxiföraren hade slagit in något som han kallade "mittarin maksu" 25,00 eur. Detta kommer väl aldrig till FPAs kännedom eftersom resan inte översteg självrisken på 25 eur. Får det gå till så här?
Kirjoittaja FPA | förmåner under sjukdomstid 09 Heinä 2018, 11:13
Hej Dotter!

Tack för din fråga.

Man betalar högst en självriskandel på 25 euro för en enkelresa. Om din resa alltså kostar 25 euro eller mindre betalar du resan till chauffören. Resekostnaden som även understiger 25 euro registreras vid Fpa.

Den här resekostnaden på 25 euro som patienten hamnade att betala kommer att registreras.

Man kan ge kundrespons angående taxiresan, via telefon eller via nätet, se här. Informationen om kontakten finns endast på finska fpa sidorna.

Önskar dig en trevlig fortsättning på sommaren!

Med vänlig hälsning
Christina FPA | förmåner under sjukdomstid
FPA:s e-tjänster finns på adressen http://www.fpa.fi/etjanst !
Kirjoittaja Dotter 09 Heinä 2018, 11:42
Tack för svaret. I detta fall är det svårt att ge respons eftersom det var sjukhuset som beställde taxiresan. I fall det uppstår dylika fall så skall jag be att patienten ifrågasätter direkt av chauförren varför en taxiresa på 3,4 km kostar 25 eur.
Kirjoittaja pautra 22 Elo 2018, 09:41
Har en sån fråga att om man gör en såkallad laitos siirto ,vem betalar resan.Kunden själv? eller Anstalten som sänder kunden eller anstalten som tar emot kunden?
mvh paula
Kirjoittaja FPA | förmåner under sjukdomstid 22 Elo 2018, 13:16
Hej Paula!

När en läkare ordinerar transport av en inskriven kund från en vårdplats vid ett offentligt sjukhus eller en hälsovårdscentral till en annan vårdinrättning är transporten avgiftsfri för kunden.

Vem som betalar resan är beroende på vilken instans kunden är inskriven på.

Vänliga hälsningar
Christina FPA | förmåner under sjukdomstid
FPA:s e-tjänster finns på adressen http://www.fpa.fi/etjanst !
Vastaa