Bostadsbidrag för pensiontagare

Vem kan få bostadsbidrag?

Moderator: FPA | pensionsförmåner

Användarvisningsbild
pym2018

Bostadsbidrag för pensiontagare

Oläst inlägg av pym2018 » 04 feb 2018, 17:27

Min far är fattig pensionär som bor i sin egen lilla bostad (han äger den alltså). Nu skall det göras badrumsrenovering och stambyte i huset, och han måste flytta ut för kanske 4-6 månader (han kan inte bo kvar medan reparationen pågår, han är synskadad - 100% - och lätt rörelsehindrad men klarar sig i miljöer som är små och där allt är på sin plats, INTE byggarbetsplatser). Kan vi för den tid han hyr in sig någon annanstans och betalar hyra för det boendet - dvs tiden då hans eget hem inte är beboeligt – ansöka om bstadsbidrag för pendiontagare?

Användarvisningsbild
FPA | pensionsförmåner
Inlägg:174
Blev medlem: 14 dec 2015, 13:00

Re: Bostadsbidrag för pensiontagare

Oläst inlägg av FPA | pensionsförmåner » 05 feb 2018, 08:35

Hej pym2018,

Din far kan ansöka om bostadsbidrag för sina boendekostnader. Bostadsbidraget kan betalas för en stadigvarande bostad som den sökande bor i när bostadsbidraget börjar betalas. Man kan i vissa situationer även ta i beaktande boendekostnader för en tillfällig bostad, ifall den sökande blir tvungen, t.ex. på grund av den permanenta bostadens skick, att tillfälligt bo i en annan bostad.

Jag skulle råda dig att tillsammans med din far kontakta FPA, via besök på FPA-byrån eller via vår telefonservice, så kan vi tillsammans se över vad som är bäst i din fars situation.

Vänliga hälsningar
Tanja FPA | pensionsförmåner
FPA:s e-tjänster finns på adressen http://www.fpa.fi/etjanst!