Tiliote

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
uunoristo

Tiliote

Lukematon viesti Kirjoittaja uunoristo » 27 Joulu 2018, 16:07

Hei,toimeentulotuessa kysytään satunnaisesti tiliotteita asiakkaalta.Miksi?Pankki neuvoo,että Kela saa tehdä rahalaitoskyselyn laillisesti,pankin asiakasta lainkaan asiassa kuulematta ja riittää,että Kelalla on epäilys väärinkäytöksestä.Eikö Kelan olisi helpointa kysyä näitä tiliotteita suoraan pankilta,jos se kerran on niin helppoa,kuin pankki antaa ymmärtää.Jos Kela kysyy tiliotteita asiakkaalta,niin eikö silloin Kelalla ole jo epäilys väärinkäytöksestä?Olen tätä kyselyprosessia yrittänyt selvittää pankista ja todella hankalaa.Mielestäni Kelan asiakkaalla on oikeus tietää millä tavalla hänen tilitietojaan kysytään,jos ja kun niitä kysytään.Tämä on yleisluontoinen kysymys ja Kelan kuuluisi vastata-ei vastauksia muodossa;soita asiakaspalveluun tai asia katsotaan hakemuksen yhteydessä tapauskohtaisesti-kiitos.

Kysymys siirretty opintoetuuksien palstalta.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11304
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Tiliote

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 28 Joulu 2018, 14:30

Hei uunoristo!

Hakija on velvollinen toimittamaan Kelalle ne tiedot ja selvitykset , joita tarvitaan perustoimeentulotuen myöntämiseksi ja maksamiseksi. Kela pyytää hakemukseen käsittelyn kannalta tarvittavat liitteet. Mikäli hakemus on puutteellinen, käsittely voi viivästyä tai päätös voidaan hylätä.

Oikeus toimeentulotukeen tutkitkaan Kelassa hakemuksen ja toimitettujen liitteiden perusteella. Toimeentulotuki on viimesijainen taloudellinen tuki, joten päätöksen antamista varten tarvitaan tiedot tosiasiallisista tuloista ja varoista sekä menoista. Tiliotteen kautta voidaan seurata esimerkiksi hakijan taloudellista tilannetta ja sillä vahvistetaan myös asiakkaan hakemuksessa antamia tietoja.

Asiakkaalla on aina ilmoitusvelvollisuus jos taloudellisessa tilanteessa tapahtuu muutoksia. Jos Kela epäilee väärinkäytöstä, se antaa asian poliisin tutkittavaksi. http://www.kela.fi/hakemuksesta-paatoks ... lvollisuus

Ystävällisesti
Marika | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi