asumistuki

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 10 Elo 2018, 10:59
Hei anna1983!

Enimmäisasumismenot on asetettu laissa ja ne määräytyy ruokakunnan koon ja asunnon sijaintikunnan mukaan. Enimmäisasumismenotaulukon löydät osoitteesta www.kela.fi/asunto-ja-asumismenot.

Peruspäivärahasi määräksi huomioidaan yleisessä asumistuessa 664 € jos päiväkohtainen tuen määrä on 30,89 €/pv. Yleisessä asumistuessa tulot huomioidaan kuukaudelta eli päiväkohtainen etuuden määrä on kerrottu 21,5 (keskimääräinen arkipäivien määrä kuukaudessa). Sinulle maksetaan peruspäivärahaa 20 päivän jaksoissa eli se ei ole kuukauden jakso.

Toiseen viestiisi en pysty varmuudella vastaamaan näkemättä päätöstäsi. Sinun tosiaan kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluumme niin voimme katsoa päätöksiäsi ja maksuja tarkemmin.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Lume 10 Elo 2018, 12:49
Hei
Olen muuttamassa syyskuussa omaan asuntoon tiedustelisin saanko vuokratakuun teiltä? Olen töissä kyllä sen takia mietin että voisinko saada
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 10 Elo 2018, 14:16
Hei Lume!

Vuokravakuuden saadakseen sinulla tulee olla oikeus perustoimeentulotukeen. Voita hakea tukea, jonka jälkeen oikeus etuuteen selvitetään.

Vuokravakuutta voidaan myöntää, jos sinulla on oikeus perustoimeentulotukeen. Vuokravakuutta ei kuitenkaan myönnetä kaikissa tilanteissa. Tarkemmin eri tilanteet on kerrottu Kelan sivuilla:
www.kela.fi/toimeentulotuki-vuokravakuudet

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 15 Elo 2018, 10:51
Hei anna1983!

Kela voi maksaa sinulle asumistukea myös työharjoittelun ajalta.

Asumistuen määrä riippuu tuloistasi.

Jos sinulla ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa asumistuen päätöstä, niin voit tehdä hakemuksen. Jos taas saat jo asumistukea, niin voit tehdä tarkistuksen, jos tulosi työharjoittelun vuoksi nousevat vähintään 400€/kk.

Ystävällisesti
Kaisu | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa