Toimeentulotuki ja velka

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
V13RAS

Toimeentulotuki ja velka

Lukematon viesti Kirjoittaja V13RAS » 14 Kesä 2021, 09:41

Olen joutumassa hakemaan toimeentulotukea ja mielestäni täytän vaatimukset, joiden perusteella se myönnetään. Mietin kuitenkin, että vaikuttaako tukeen velka, jota perin takaisin? Lainasin siis viime vuonna yksityishenkilölle rahaa, kun taloustilanteeni oli vielä hyvä ja sovimme melko maltillisen takaisinperintätahdin. Miten tämä vaikuttaa toimeentulotukeen? Lasketaanko kuukausittainen lyhennysmaksu tulona ja voiko toimeentulotuki hylätä sen perusteella, että minulle ollaan velkaa huomattava summa?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:14469
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuki ja velka

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Kesä 2021, 10:17

Hei V13RAS!

Kerro toimeentulotukihakemuksessa, että olet lainannut rahaa ja nyt sitä maksetaan sinulle takaisin. Käsittelijä sitten tutkii tarkemmin, huomioidaanko nämä rahat tulonasi.

Lainaa ei muuten huomioida toimeentulotuessa, joten se ei ole este toimeentulotuen hakemiselle.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vieras

Re: Toimeentulotuki ja velka

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Kesä 2021, 14:45

Jos sinulla on vanhoja velkasaatavia ja saat niitä perittyä pois niin kyllä ne lain mukaan huolioidaan sinulle tulona sillä eihän se eroa mutenkään siitä että sinulla olisi nuo varat säästössä.

Toki jos jätät asiasta ilmoittamatta niin sitten se on täysin käsittelijästä kiinni ottaako nuo tulona huomioon vai ei kun asia paljastuu usein vasta 2-3kk viiveellä tiliotteelstasi.