Toimeentulotuen liitteet

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Heii

Toimeentulotuen liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Heii » 22 Kesä 2021, 03:26

Hei. Toimeentulotuki hylättiin koska en ollut huomannut lähettää yhtä liitettä. Heti kun näin päätöksen netissä, lähetin liitteen viesti-osion kautta, koska päätöksessä luki että se voidaan muuttaa jos lähetän liitteen. Kauanko päätöksen muuttamiseen menee ja lähetinkö oikeaa kautta? En ole varma, koska kyseessä ei kuitenkaan ole valitus. Olisi myös ollut hyvä ennen päätöstä ilmoittaa että liite puuttuu, kävin kuitenkin joka päivä katsomassa hakemuksen tilannetta, olisin saanut sen aikaisemmin lähetettyä jos olisin tiennyt.

Avatar
Vieras

Re: Toimeentulotuen liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 22 Kesä 2021, 03:48

Itse jos olisi vastaavassa tilanteessa laittaisin netissä uuden hakemuksen varmuuden vuoksi. Hakemuksessa maininta sitten viestillä laitetusta liitteestä. Tuossa ainakin on sitten se normi 7 arkipäivää.

Asia voi hoitua viestilläkin mutta en luottaisi tuohon. Joskus menee viestit ohi.

Avatar
Vieras

Re: Toimeentulotuen liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 22 Kesä 2021, 03:52

Hakemukset menee siis aina työjonoon ja ne on aina käsiteltävä.
Viestit taas on viestejä, ei hakemuksia. Vaarana että ei käsitellä kunnolla.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:14444
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuen liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 22 Kesä 2021, 10:34

Hei Heii!

Tarkistushakemuksen käsittelyn tavoiteaika on sama kuin hakemuksen käsittelyaika eli 7 työpäivää. Jos mahdollista niin soita Kelan asiakaspalveluun, varmistele, että tarkistushakemus on vireillä laittamasi viestin/ liitteen myötä.

Terveisin
Riikka | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vieras

Re: Toimeentulotuen liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 04 Heinä 2021, 04:47

Mikä liite kyseessä? Toimeentulotukea ei voi hyälätä kuin sellaisten liitteiden puuttumisen vuoksi jotka ovat olennaisia määrittelemään oikeuden toimeentulotuen tarpeen syntyyn. Lähinnä siis todiste asumismenoista (vuokrasopimus ym.) sekä tiliote (todiste varallisuudesta). Toimeentulotuen tarve määräytyy vain ja ainostaan varallisuuden ja asumismenojen pohjalta, joten muiden liitteiden puuttuminen hakemuksesta ei voi aiheuttaa tuen hylkäämistä kokonaan, koska ne eivät vaikuta toimeentulotukioikeuden olemassaoloon ja syntyyn.

Tiettyjen liitteiden puuttumisesta - kuten mm. työnhaun voimassaolotodistuksen, aktivointisuunnitelman tai vastaavan työllistymissuunnitelman - voidaan tukea alentaa siten kun tästä toimeentulotukilaissa yksiselitteisesti säädetään (2 a § (30.12.2002/1294) Velvollisuus ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi ja tässä luvussa laiminlyömisestä aiheutuva tuen alentaminen siten kuin viitatussa 10 § alennettu perusosa säädetään, sekä muut 10 § mainitut laiminlyönnit joiden maksimisanktio on ensin alennettu perusosa 20%, ja toistuvasta menettelystä alennettu perusosa 40%, joka on maksimisanktio, mutta tuen kokonaan evääminen ei ole vaan tukioikeuden synty perustuu pelkästään varallisuuteen, tuloihin, ja asumismenoihin asumismenokulujen osalta).

Avatar
Vierilla

Re: Toimeentulotuen liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Vierilla » 05 Heinä 2021, 10:03

Kyseessä saattaa olla myös lasku, jonka puuttumisen vuoksi toimeentulotukeen ei vielä syntynyt vajetta (kielteinen), mutta kun laskun toimittaa, syntyy vajetta.