Toimeentulotuen saaminen

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
mikemeal
Viestit:1
Liittynyt: 23 Heinä 2021, 17:29

Toimeentulotuen saaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja mikemeal » 23 Heinä 2021, 17:37

Olisinko oikeutettu saamaan asumistukea ja toimeentulotukea alaikäisenä omillaan asuvana, kun toisen huoltajan tulot ovat n. 42 000€ vuodessa ja toisen n. 10 000€? Ikää minulla 16,5 vuotta.

Avatar
Vieras

Re: Toimeentulotuen saaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 23 Heinä 2021, 19:26

Asumistukea voit saada jos sulla on säännöllisiä tuloja.Toimeentulotukea voit saada mutta kela selvittää vanhempien elatuskyvyn koska olet vielä lapsi ja he ovat susta elatusvelvollisia.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:14672
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuen saaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 26 Heinä 2021, 08:39

Hei mikemeal!

Oikeus asumistukeen ja toimeentulotukeen selvitetään aina hakemusten perusteella. Vanhempansa kodista erillään asuva alaikäinen lapsi katsotaan yleensä vanhempansa ruokakuntaan kuuluvaksi eikä hän voi saada omaa asumistukea. Alaikäinen voi kuitenkin saada itsenäisesti yleistä asumistukea, jos hänellä on omia tuloja, esim. opintotuki tai jokin muu etuus tai palkkatuloa.

Voit hakea perustoimeentulotukea omalla hakemuksella, jos asut erillään vanhemmistasi. Koska olet alaikäinen, selvitetään Kelassa vanhempiesi tulot ja varallisuus sekä heidän mahdollisuutensa huolehtia elatusvelvollisuudestaan.

Ystävällisin terveisin
Päivikki | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi