Kertakorvaus

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
parsa
Viestit:2
Liittynyt: 16 Syys 2021, 18:11

Kertakorvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja parsa » 16 Syys 2021, 18:20

Jos saan yhdeltä päivältä kilometrikorvauksen (osallistuin koulutukseen), niin lasketaanko tämä tuloksi yhdelle kuukaudelle, vai jaetaanko useammalle kuukaudelle?

Avatar
Vieras

Re: Kertakorvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 16 Syys 2021, 20:04

Kohtuullisia kilometrikorvauksia ja päivärahoja, työkalukorvauksia tai muuta vastaavaaei huomioida yleensä tuloina. Jos työnantaja maksaa syntyneistä kustannuksistakorvauksia, ei kustannuksia myöskään vähennetä perustoimeentulotuessahuomioitavasta ansiotulosta. Korvausten kohtuullisuutta arvioidaan suhteessaansiotulon määrään.

Jos kilometrikorvaukset ovat kohtuuttoman suuret suhteessa ansiotulon määrään, tuleehakijan esittää luotettava selvitys kustannusten perusteista, esimerkiksi ajopäiväkirja.Kun kilometrikorvaukset ovat kohtuuttoman suuret suhteessa ansiotulon määrään, nevoidaan huomioida kohtuullisen määrän ylittävältä osin tulona. Kilometrikorvauksistavähennetään niiden perusteena olevien kilometrien mukainen tosiasiallinenpolttoainekustannus, kuitenkin enintään 0,20 e/km ja erotus huomioidaan tulona.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:14768
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Kertakorvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 17 Syys 2021, 15:09

Hei parsa!

Juuri kuten Vieras onkin jo vastannut: kohtuullisia kilometrikorvauksia ei yleensä huomioida tuloina.

Ilmoita kilometrikorvauksista kuitenkin hakemuksen yhteydessä.

Ystävällisin terveisin
Sinikka | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi