UKK: Toimeentulotuen hakeminen

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13633
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

UKK: Toimeentulotuen hakeminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 01 Joulu 2016, 08:26

Mikä toimeentulotuessa muuttui vuonna 2017?

Vuoden 2017 alussa perustoimeentulotuki siirtyi kunnilta Kelan tehtäväksi. Kunnan sosiaalitoimisto myöntää edelleen täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen. Toimeentulotuen myöntämisperusteet eivät muuttuneet uudistuksen yhteydessä.

Miten lähetän liitteitä voimassaolevaan toimeentulotuenpäätökseen:

Verkkopalvelun kautta:

- Kuvaa tai skannaa laskut. Kirjoita viestikenttään tiedon jos haluat, että lasku maksetaan suoraan laskuttajalle.

Paperihakemus:

- Käytä saatelomaketta Kustannusten saate (TO3). Liitä mukaan kopiot laskuista. Merkitse tieto laskuun mikäli haluat, että lasku maksetaan suoraan laskuttajalle.

- Jos sinulla ei ole saatelomaketta, merkitse liitteeseen henkilötunnuksesi. Merkitse myös laskuun tiedon jos haluat, että lasku maksetaan suoraan laskuttajalle.


Laskujen käsittelyn jälkeen ei tule uutta päätöstä jos laskut hyväksytään.

Huomioittehan, että erillistä päätöstä ei anneta jos maksu maksetaan laskun mukaisesti. Voit itse valita laskun maksun joko itsellesi tai suoraan laskuttajalle, Kela toimii toiveidesi mukaan. Päätös kuitenkin annetaan erikseen jos laskusta huomioida vain osa tai sitä ei voida huomioida lainkaan.

Mitä tiliotteita toimitan hakemuksen liitteeksi?

Ensimmäiseen hakemukseen tulee toimittaa liitteeksi kahden viimeisimmän kalenterikuukauden tiliotteet. Jos teet huhtikuussa hakemuksen toukokuulle niin toimitat helmi- ja maaliskuun tiliotteet. Päätöksessä lukee jos tiliotteita täytyy toimittaa seuraavaan hakemukseen.

Usein kysytyt kysymykset
Lisää toimeentulotuen usein kysyttyjä kysymyksiä löydät Kela.fi -sivuilta osoitteesta www.kela.fi/usein-kysyttya-toimeentulotuesta
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi