Tiliote ongelma

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Tulotonnnn

Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Tulotonnnn » 12 Syys 2018, 18:26

Hei

Minun piti toimittaa kelalle tiliotteet 2kk. Ongelma on nyt se että en pääse kirjautumaan verkkopankkiin koska tunnukset ei nyt jostain syystä kelpaa. Kävin konttorissa ja lupasivat laittaa uudet tunnusluvut tulemaan. Ja pankki ei suostunut tulostamaan tiliotettani vaikka pyysin. Maanantaina viimeistään pitäisi toimittaa kelalle tiliote, määräaika oli silloin. Täytyykö minun tehdä sitten uusi hakemus samalle ajalle jos en saa maanantaina tiliotteita.

En taida kereta saada uusia tunnuksia postissa ajallaan. En siis pääse verkkopankkiin tai mihinkään koska minulla ei ole tunnuksia. Ja en tiedä miten pitkälle tiliotteen saaminen venyy.

Mitä tässä tapauksessa voi tehdä?

Voiko kela pyynnöstäni soittaa pankkiin ja pyytää tilitietoja suoraan pankista?

Voiko kelasta saada esim ruokakupongin että saisin hieman ruokaa.

Osaatko sanoa voiko kaupungin sosiaalivirasto auttaa väliaikaisesti. Voiko kela ja sosiaalitoimi tehdä yhteistyötä tälläisessa asiassa.

Minulla on tällä hetkellä 0e tulot joten sen takia asiaan pitäisi saada jotain neuvoa.

Kiitos jos voit neuvoa.

Avatar
Vieras

Re: Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 12 Syys 2018, 22:12

Sinun kannattaa ottaa yhteyttä kotikuntasi diakoniatyöhön. Sieltä yleensä saa ruokamaksarin. Ei tarvitse kuulua kirkkoon. Myös kelasta saattaa saada muutaman kympin maksarun ruokaan. Summa vähennetään sinulle myönnettävästä toimeentulotuesta. Sosiaalitoimesta on hankalampaa saada, sillä ruoka kuuluu perustoimeentulotukeen eli kelasta haettavaan.

Avatar
Vieras

Re: Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 12 Syys 2018, 23:12

Kela ei voi pyytää puolestasi tiliotteita pankista ellei asiaa tutkita väärinkäytöksenä.

Jos tiliotteilla on kiire niin käy hakemassa ne itse suoraan pankista tai sitten hae se tunnuslukulista sieltä pankin tiskiltä niin saat sen heti.

Avatar
Vieras

Re: Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Syys 2018, 06:30

Tuossahan lukee, että on käynyt konttorissa, eivätkä olleet suostuneet tulostamaan tiliotteita ja oli tilannut avainlukulistan sieltä konttorista.. olisi kai hän sieltä sen ottanut jos olisi saanut..

Avatar
Vieras

Re: Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Syys 2018, 09:49

Mikään pankki ei voi kieltäytyä tulostamasta asiakkaalle tiliotteita jos asiakas vain esittää henkilöllisyystodostuksen ja maksaa oman pankkinsa hinnaston mukaisen korvauksen tiliotteiden tulostamisesta.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11145
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 13 Syys 2018, 10:48

Hei Tulotonnnn!

Jos et saa maanantaina tiliotteita, ei sinun tarvitse tehdä uutta hakemusta. Sinun kannattaa ilmoittaa joko asiointipalvelun kautta viestillä tai soittamalla toimeentulotuen asiakaspalveluun 020 692 207 (ma-pe 9-16) , että liitteiden toimittaminen viivästyy, niin hakemuksesi voidaan jättää odottamaan tiliotteita.

Jos tarvitset toimeentulotukea kiireellisesti, ole yhteydessä Kelan palvelupisteeseen tai palvelunumeroon, niin tilanteesi tutkitaan ja selvitetään voidaanko esimerkiksi elintarvikemaksusitoumusta myöntää. Tarvittaessa Kela voi siirtää hakemuksesi kunnan sosiaalitoimen käsiteltäväksi.

Ystävällisesti
Marika | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vieras

Re: Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Syys 2018, 14:55

Vieras kirjoitti:Mikään pankki ei voi kieltäytyä tulostamasta asiakkaalle tiliotteita jos asiakas vain esittää henkilöllisyystodostuksen ja maksaa oman pankkinsa hinnaston mukaisen korvauksen tiliotteiden tulostamisesta.
Jospa ei ollut rahaa maksaa hinnaston mukaista korvausta?

Avatar
Vieras

Re: Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Syys 2018, 15:38

Pankkipalvelumaksut sisältyvät toimeentulotuen perusosalla katettaviin menoihin, joten lokakuun jatkohakemuksen liitteeksi tarvittavat tiliotteet voi maksaa syyskuun perusosasta.

Avatar
Vieras

Re: Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Syys 2018, 19:08

Voi toki maksaa, mutta mitä jos sillä hetkellä ei ole sen verran rahaa.. tiliotteet maksaa ihan useita euroja..

Avatar
Vieras

Re: Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Syys 2018, 20:14

Kyllä jokainen osaa talouttaa sen verran hoitaa että tilillä ei joka päivä sitä 0e saldoa ole. Aikuisia ihmisiä sentään ovat.