Opinnot keskeytetty, Opintorahaa tilillä - Toimeentulotukea?

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Kirjoittaja jeffe 12 Tammi 2019, 23:42
Opiskelija lopetti opinnot. Hän lopetti koulunsa mutta opintolainaa ehdittiin siitä huolimatta maksaa tilille. Myös vuokravakuus (toiselta paikkakunnalta muuton takia) hyvitettiin. Nyt nuori on tilanteessa jossa mietitään tulevaa koulutusta ja tukitoimia kun on mielenterveysongelmia . Nuori ei ole kuitenkaan opinnoissa vielä eikä toisaalta ilmottautunut työttömäksi työnhakijaksikaan. Onko nuorella realistista mahdollisuutta saada toimeentulotukea? Opintolainan takaisinmaksu??
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 14 Tammi 2019, 14:54
Hei
jeffe kirjoitti:Opiskelija lopetti opinnot. Hän lopetti koulunsa mutta opintolainaa ehdittiin siitä huolimatta maksaa tilille. Myös vuokravakuus (toiselta paikkakunnalta muuton takia) hyvitettiin. Nyt nuori on tilanteessa jossa mietitään tulevaa koulutusta ja tukitoimia kun on mielenterveysongelmia . Nuori ei ole kuitenkaan opinnoissa vielä eikä toisaalta ilmottautunut työttömäksi työnhakijaksikaan. Onko nuorella realistista mahdollisuutta saada toimeentulotukea? Opintolainan takaisinmaksu??

Hei jeffe!

Opintolainaan ja sen mahdolliseen takaisinmaksuun liittyen hänen kannattaa olla yhteydessä Kelaan. www.kela.fi/palvelunumerot.

Kirjoitit, että nuorella on mielenterveysongelmia. Jos lääkäri toteaa hänet työkyvyttömäksi ja kirjoittaa sairauslomaa niin tällöin voisi miettiä sairauspäivärahan hakemista. www.kela.fi/sairauspaivaraha. Muussa tapauksessa hänen kannattaa selvittää oikeutensa työttömyysetuuteen ja ottaa yhteyttä TE -toimistoon.

Perustoimeentulotuki on viimesijainen etuus ja tätä ennen tulee selvittää muut mahdolliset ensisijaiset etuudet (työttömyysetuus / sairauspäiväraha/ yleinen asumistuki). Arvion perustoimeentulotuesta voi niin halutessaan tehdä laskurilla.

Ystävällisesti
Satu | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa