Turha odottaminen hakemuksen käsittelyssä

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Tallu500
Viestit:10
Liittynyt: 16 Tammi 2019, 17:57

Turha odottaminen hakemuksen käsittelyssä

Lukematon viesti Kirjoittaja Tallu500 » 01 Helmi 2019, 17:18

Minkä vuoksi Kela odotuttaa tukalassa tilanteessa olevia tuen hakijoita näin;
- Hakemus lähetetty ja samalla myös kaikki pyydetyt liitteet, mutta hakemukseen ei reagoida mitenkään vaan esim nyt laitettu hakemus 26.1. niin sama viesti vaan näkyy koko ajan "voit lähettää liitteitä 4.2. asti" Miksi ihmeessä pitää odottaaa 4.2. saakka että hakemus otetaan käsittelyyn koska kaikki liitteet on laitettu jo hakuvaiheessa? Tämä on juuri sitä joustamattomuutta eikä lainkaan hoideta asioita tehokkaasti vaan jumitetaan jonossa hakemuksia joissa ei mitään lisättävää edes ole? Tämä on täysin älytöntä! Eli yli viikko menee aivan turhaan odotteluun. Sitten Kela ottaa hakemuksenkäsittelyyn ja käsittelyaika on 7 pv eli yhteensä menee jo yli 2 viikkoa! Voi turhuuden turhuus. Tuo aika on tuskaisen pitkä odottaa kun tarve tuelle on suuri. Kokeilkaapa omalle kohdallenne..

Avatar
Vieras

Re: Turha odottaminen hakemuksen käsittelyssä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 01 Helmi 2019, 19:34

Kannattaa aiemmin hakemus lähettää, niin ehtii rahat tilille heti kuun alkuun.. minä lähetän aina puolessa välissä kuukautta..

Avatar
Vieras

Re: Turha odottaminen hakemuksen käsittelyssä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 01 Helmi 2019, 21:29

Kelassa on varmaan jotain 20 000 toimeentulotukihakemusta joka päivä jonossa. Hakemukset käsitellään siinä järjestyksessä kun ne ovat tulleet ja jos käsittelyn yhteydessä huomataan että jotain puuttuu niin lähetetään lisäselvitys, jos mitään ei puutu niin tehdään päätös.

Liekkö nyt kukaan nyt oikeasti odottaa että juuri se oma hakemus poimitaisiin jonosta kesken kaiken ja tehtäisiin seuraavana päivänä hakemuksen jättämisestä jos siinä on kaikki liitteet mukana?

Avatar
Tallu500
Viestit:10
Liittynyt: 16 Tammi 2019, 17:57

Re: Turha odottaminen hakemuksen käsittelyssä

Lukematon viesti Kirjoittaja Tallu500 » 02 Helmi 2019, 13:07

Aivan. Ymmärsit aivan oikein. Sitähän minä juuri tarkoitinkin että juuri se minun hakemukseni täytyy sieltä poimia.. huoh.
Tarkoitin että systeemissä on kyllä paljon kehitettävää. En nyt omaa ****** tässä vain ajatellut.

Avatar
Vieras

Re: Turha odottaminen hakemuksen käsittelyssä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 02 Helmi 2019, 15:12

Käsittääkseni kyse on siitä, että sinun on mahdollista liittää liitteitä tuohon päivään asti. Että jos ehditään, hakemus otetaan mahdollisimman aikaisin kyllä käsittelyyn, jos kaikki liitteet on toimitettu. Siellä taitaa ihan lukea, että kyseinen aikarajailmoitus ei poistu automaattisesti vaikka liitteet olisi toimitettu.

Mutta tuskin tilanne kovin usein on niin, että jonoa voidaan purkaa.

Avatar
Vieras

Re: Turha odottaminen hakemuksen käsittelyssä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 02 Helmi 2019, 17:29

Tulevan kuun jatkohakemus kannattaa aina jättää viimeistään edellisen kuun 15. päivä. Näin opetti kunnan sosiaalitoimiston vaksi minulle jo vuonna 1998 eikä ole ikinä ollut rahat myöhässä kun olen tuota neuvoa noudattanut. Maaliskuun hakemuksen laitoin jo tänään vetämään kun sain tammikuun tiliotteen.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13233
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Turha odottaminen hakemuksen käsittelyssä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 04 Helmi 2019, 13:18

Hei Tallu500!

Kela käsittelee hakemuksen normaalisti 7 arkipäivän (ma–pe) kuluessa siitä, kun hakemus ja kaikki tarvittavat liitteet ovat saapuneet Kelaan.

Jos hakemus on puutteellinen, asiakasta pyydetään toimittamaan tarvittavat liitteet, jotta hakemus voidaan ottaa käsittelyyn. Tällöin hakemus ratkaistaan 7 arkipäivän (ma-pe) kuluessa niiden saapumisesta.

www.kela.fi/perustoimeentulohakemuksen-kasittely

Ystävällisesti
Marika | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi