toimeentulotuki ja välivuosi

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
rahatonna

toimeentulotuki ja välivuosi

Lukematon viesti Kirjoittaja rahatonna » 13 Helmi 2019, 21:55

Voiko yliopisto-opiskelija, jonka opinnot ovat vuoden tauolla saada toimeentulotukea? Käyn töissä, mutta työ on pätkätyötä, joten en koskaan tiedä, onko töitä ja näin ollen, tuleeko palkkaa. Onko minun siis mahdollista saada toimeentulotukea niiltä ajoilta, kun töitä ei ole. Vaikuttaako säästöt toimeentulotuen saamiseen? Jos, niin kuinka suuret/pienet säästöt?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13408
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: toimeentulotuki ja välivuosi

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Helmi 2019, 10:21

Hei rahatonna!

Ennakkopäätöstä en pysty antamaan, sillä oikeus toimeentulotukeen selvitetään tarkemmin hakemuksen perusteella.

Ennen kuin haet perustoimeentulotukea, selvitä ensin mahdollisuutesi saada opintotukea (opintoraha ja opintolaina) ja yleistä asumistukea.

Jos et voi saada opintotukea tai muuta tukea (esim. kuntoutusrahaa), sinun pitää ensisijaisesti tulla toimeen muulla tavoin kuin perustoimeentulotuella (esim. ansiotyöllä).

Perustoimeentulotuki on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät tule toimeen ansiotyöllään, yrittäjätoiminnallaan, etuuksien avulla tai muilla tuloillaan tai varoillaan.

Perustoimeentulotuen määrään vaikuttavat sinun ja perheesi käytettävissä olevat tulot ja varat. Perustoimeentulotuessa huomioidaan nettotulot. Tämä tarkoittaa tuloja, joista on jo vähennetty verot.

Säästöt siis vaikuttavat toimeentulotukeen ja ensisijaisesti sinun tulisi käyttää säästösi.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi