Erotilanne ja toimeentulotuki?

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Hamilton1
Viestit:1
Liittynyt: 14 Helmi 2019, 12:59

Erotilanne ja toimeentulotuki?

Lukematon viesti Kirjoittaja Hamilton1 » 14 Helmi 2019, 13:05

Hei!
Meillä on tilanne että olemme avopuolison kanssa eroamassa. Muutimme nykyiseen asuntoon yhdessä ja meillä oli joka toinen viikko 6 lasta. Nyt jäisin yksin asuntoon 130 neliötä ja vuokra vähän yli 1000€. Ja joka toinen viikko minulla olisi 3 lasta asumassa. Vuokrasuhteeni on määräaikainen ja voin irtisanoa aikaisintaan sen toukokuussa jolloin etsin itselleni edullisemman asunnon. Onko tässä tilanteessa mahdollista saada toimeentulotukea kelalta siksi aikaa nykyiseen asuntoon koska en voi vielä muuttaa pois? Tulot ovat kk n. 1800€ ja lisäksi on maksettavana sähkö ja lapsen hoitomaksu.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13408
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Erotilanne ja toimeentulotuki?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Helmi 2019, 14:02

Hei Hamilton1!

Toimeentulotuki määräytyy tulojen ja menojen perusteella. Näillä tiedoilla on mahdoton arvioida voisiko sinulla olla oikeus tukeen. Neuvoisin sinua siis laittamaan hakemuksesi, jotta tilanteesi voidaan tutkia tarkemmin.

Toimeentulotuessa on määritelty kuntakohtaisesti perheen koon mukaan hyväksyttävät asumismenot. Mikäli lapset eivät asu virallisesti sinun kanssa, vuokraa verrataan yksin asuvan asumismenoihin. On siis mahdollista, että laskennassa ei huomioida asumismenoja todellisten menojen mukaisesti tai päätöksessä annetaan määräaika mihin mennessä edullisempi asunto tulisi löytää.

Sähkömenot ovat toimeentulotuessa huomioitavia menoja. Samoin lapsen hoitomaksu. Sinun tulisi kuitenkin hakea kunnasta hoitomaksun alennusta tai vapautusta.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi