Toimeentulotuki kesäkuulle?

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Kirjoittaja Eduardo 14 Touko 2019, 01:48
Hei!
Minulla on opintolaina nostettu ja kulutettu loppuun kevään osalta.

Olisin saamassa mahdollisesti keikkaluontoista duunia kesäkuulle, mutta ensimmäinen palkka minulle tulisi kesäkuun puolivälin jälkeen todennäköisesti. Saanko kesäkuulle haettua toimeentulotukea, koska vuokra esimerkiksi pitää olla maksettuna kuun 5. päivä.
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 14 Touko 2019, 10:12
Hei Eduardo!

Voit hakea toimeentulotukea kesäkuulle. Kuten nimimerkki Vieras on jo neuvonut, voit tehdä jo hakemuksen. Selvitä tilanteesi hakemuksessasi.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja nap 16 Touko 2019, 10:55
Valmistun nyt toukokuun lopussa ammattiin ja saan kesätöitä koulultani, mutta joudun ottamaan itselleni toiminimen, kesätöitä harjoittaakseni.Vaikuttaako toiminimen ottaminen toimeentulotukihakemukseen?Saanko toimeentulotukea kesä-heinäkuulle, kun ensimmäinen palkka maksetaan vasta 15.7.19?(opintolaina käytetty ja tulot tällähetkellä nolla)Voiko toiminimen ottamiseen vaadittaviin lakisääteisiin lupamaksuihin saada toimeentulotukea tai muita etuuksia?
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 16 Touko 2019, 11:21
Hei nap!

Toimeentulotuessa huomioidaan käytettävissä olevat tulot ja varallisuus. Toiminimi ei siis vaikuta tukeen, jos siitä ei ole tuloja vielä kesäkuulle.

Hakemuksen liitteeksi tulee toimittaa yrittäjän tuloselvitys.
www.kela.fi/toimeentulotuki-tulot-jotka-vaikuttavat

Toiminimen ottamiseen vaadittaviin lupamaksuihin ei voi saada perustoimeentulotukea Kelalta. Voit selvittää kunnalta olisiko siihen mahdollista saada esimerkiksi täydentävää toimeentulotukea.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa