Pari kysymystä

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Vieras

Pari kysymystä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 29 Touko 2019, 10:38

1. Jos hakee silmälasikuluja lapselleen, joka on kirjoilla toisen vanhemman luona, myöntääkö Kela siihen tukea? Jos tilanne on se ettei toinen vanhempi tee asialle mitään eikä aio itse hankkia lapselle laseja tai hakea tukea niihin.

2. Kun on toimittanut Kelaan alkuperäisen sähkölaskun myönteisen toimeentulotukipäätöksen ajalta maksettavaksi, mutta Kela hukkaakin ko. laskun, josta puolestaan aiheutuu asiakkaalle lisäkustannuksia (myöhästymismaksu sekä lasku siitä että pyytää laskua toimitettavaksi sähköyhtiöltä uudelleen), niin korvaako Kela nää em. kulut? Kulut ovat siis syntyneet Kelan toiminnasta.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12439
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Pari kysymystä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 29 Touko 2019, 12:49

Hei!

1. Etävanhempi voi esittää toimeentulotuessa lapsen tapaamisesta aiheutuvia menoja. (ravintoon jmatkustukseen liittyviä kuluja)

Suosittelen tätä silmälasikulu- asiaa selvittelemään esim. lastenvalvojan kanssa, jotta asiaa voisi mahdollisesti saada eteenpäin.

2. Korvausvaatimuksen voi esittää vapaamuotoisesti Kelalle, mutta sen pitää olla kirjallinen (Asiointipalvelun viesti-toiminolla tehty käy myös).
Vaatimuksesta pitää ilmetä vaaditun korvauksen määrä ja asiakkaan näkemys siitä, miten Kela on aiheuttanut hänelle vahinkoa. Vaatimukseen tulee liittää selvitykset vahingon määrästä (esimerkiksi aiheutuneista kuluista tai taloudellisesta menetyksestä).

Terveisin
Riikka | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi