Toimeentulotuki hakemuksen liitteet

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
EemilM
Viestit:1
Liittynyt: 29 Touko 2019, 18:19

Toimeentulotuki hakemuksen liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja EemilM » 29 Touko 2019, 18:27

Hei, tein juuri toimeentulotukihakemuksen ja asiointipalvelu pyytää lähettämään liitteen asumiskustannuksista vaikka laitoin hakemukseen, että asun vielä vanhempien luona ja että asumiskuluni ovat 0e/kk. Miksi pitäisi lähettää liite ja minkälaisen liitteen edes laitan?

Avatar
Vieras

Re: Toimeentulotuki hakemuksen liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 29 Touko 2019, 23:06

EemilM kirjoitti:Hei, tein juuri toimeentulotukihakemuksen ja asiointipalvelu pyytää lähettämään liitteen asumiskustannuksista vaikka laitoin hakemukseen, että asun vielä vanhempien luona ja että asumiskuluni ovat 0e/kk. Miksi pitäisi lähettää liite ja minkälaisen liitteen edes laitan?
Koska kirjoitit hakemukseen summaksi asumiskustannuksista 0e niin hakemus pyytää silloin automaattisesti siitä tositetta. Ei tuohon tarvitse mitenkään reagoida. Jos asia häiritsee niin jätä ensikerralla kyseinen kohta täyttämättä niin järjestelmä ei siitä sitten mitään liitettä pyydä.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12605
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuki hakemuksen liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 31 Touko 2019, 10:51

Hei EemilM!

Sähköinen hakemus tosiaan pyytää liitteitä täyttämiesi tietojen perusteella. Koska sinulla ei asumiskustannuksia ole, niin siitä ei erikseen tarvitse minkäänlaista todistusta laittaa liitteenä.

Terveisin
Riikka | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi