Vuokravakuuden uusiminen, sama asunto, uusi vuokrasopimus

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
vuokravakuudenuusija

Vuokravakuuden uusiminen, sama asunto, uusi vuokrasopimus

Lukematon viesti Kirjoittaja vuokravakuudenuusija » 30 Touko 2019, 15:17

Hei!

Viime kesänä Kela maksoi vuokravakuuden rahana vuokranantajalle. Tehtiin vuoden määräaikainen vuokrasopimus. Tänä kesänä pitäisi uusia vuokrasopimus samassa asunnossa saman vuokranantajan kanssa. Määräaikainen vuokrasopimus päättyy ja tehtäisiin uusi vuokrasopimus samoilla ehdoilla. Lähinnä vuokrahinta saattaa muuttua alueen hintakehityksen mukaisesti.

Alun perin vuokravakuus on myönnetty uudelle paikkakunnalle työperäisen muuton vuoksi. Nyt kun tästä työstä on tuloja, niin on epäselvää uuden sopimuksen vuokravakuuden suhteen:

Pitääkö perustoimeentulotuen edellytysten täyttyä tätä uutta vuokravakuutta samaan asuntoon samalle vuokranantajalle hakiessa?

Eli jos nyt perustoimeentulotuen edellytykset eivät täyty, olisiko vuokralaisen pitänyt säästää vuoden aikana vakuutta varten rahat, jotta voi maksaa itse uuden vakuuden jatkosopimusta tehdessä? Tai jos vuokralainen olisi voinut heti tehdä pidemmän vuokrasopimuksen, olisi hän paremmassa asemassa, sillä asuminen voisi jatkua määräajatta Kelan maksamalla vuokravakuudella?

Kelan ohjeissa vähän sivusta tai kirjeestä riippuen joko mainitaan tuo toimeentulotuen edellytysten täyttyminen jatkovakuudelle tai sitten ei, miten asia on?

Kiitos!

Avatar
Vieras

Re: Vuokravakuuden uusiminen, sama asunto, uusi vuokrasopimu

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 30 Touko 2019, 18:04

Olet ansiotyössä joten sinulla on ollut vuosi aikaa säästää vakuutta varten.

Jos et jostain syystä ole saanut koko vakuutta kasaan niin vuokranantajasi varmasti joustaa sen kanssa että maksat sen hänellen osissa nyt kun sinulla on ansiotuloja ja olet asunut vuoden ajan asunnossa vuokrat maksaen.

Kannattaa myös katsoa takaamo palvelu yms. joista saa töissäkäyv helposti vuokravakuuden hoidettua.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:10967
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Vuokravakuuden uusiminen, sama asunto, uusi vuokrasopimu

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 31 Touko 2019, 14:33

Hei vuokravakuudenuusija!

Jos vuokravakuus on myönnetty määräajalle koska vuokrasopimuskin on ollut määräaikainen, pyydetään vuokranantajaa palauttamaan vakuus vuokrasopimuksen päätyttyä. Sinun tulisi siis hakea vuokravakuutta tarvittaessa uudestaan. Tilanne katsotaan sitten hakemuksen perusteella.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi