Toimeentulotuen leikkaamisella uhkailu

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Pp33

Toimeentulotuen leikkaamisella uhkailu

Lukematon viesti Kirjoittaja Pp33 » 03 Kesä 2019, 11:19

Voiko Kela leikata toimeentulotukea työttömyyden keston perusteella?
Jos hakija on kuitenkin ollut kokoajan työnhakijana ja etsinyt aktiivisesti työpaikkoja niihin kuitenkaan pääsemättä?
Minusta tämmöinen kuulostaa laittomalta uhkailulta.

Avatar
Vieras

Re: Toimeentulotuen leikkaamisella uhkailu

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 03 Kesä 2019, 19:25

Jos kieltäytyy aktivointisuunnitelman laatimisesta, on työvoiman ulkopuolella tai kieltäytyy menemästä työkkärin osoittamaan toimenpiteeseen niin perusosaa voidaan alentaa vaikka työnhaku itsessään olisikin voimassa.

Avatar
333344455

Re: Toimeentulotuen leikkaamisella uhkailu

Lukematon viesti Kirjoittaja 333344455 » 03 Kesä 2019, 23:33

Eihan sinne tyokkariin tarvitse ikina menna.Lahettaa ensin puolen vuoden jakson ilmotuksen ennen sovittua paivamaaraa,etta on sairaana.Aina ,kun uusi aika kolmen kuukauden valein tulee vastaan,niin voi ilmottaa vaikka,etta jalka poikki,enka paassyt lekuriin.Kylla ne sitten lopulta kyllastyy,kun tyota niille kertyy liikaa ja voihan niita aktivointisuunnitelmia tehda vaikka pari sataa ja neuvotella niista,silloin kun et ole niin hirvean sairaana.Muistaa vain valilla ilmotella,kuinka on taas toinenkin jalka ja kasi poikki.Kylla Kela ressulla on varaa jakaa kansalaisilleen rahaa,kun se vuosittain jarjestaa venepakolaisille satoja asuntoja ja sijottaa vuosittain satoja miljoonia veronmaksajien rahoja,jotta paasevat luistamaan oman maansa sotimisvelvollisuuksista.Helpompihan se on hypata veneeseen rohkeasti,kuin lahtea puolustamaan kotimaansa kansalaisoikeuksia.Turha niita lapsia ja vaimoja ottaa veneeseen,kun ne ei kuitenkaan passia olisi saaneet.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11135
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuen leikkaamisella uhkailu

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 04 Kesä 2019, 14:29

Hei

Perusosaa voidaan alentaa mm. jos hakija on ilman perusteltua syytä kieltäytynyt tarjotusta työstä tai julkisesta työvoimapalvelusta.

Toimeentulotuen päätöksessä kerrotaan, jos perusosan alentamisen uhka on ja kerrotaan tarvittavista toimenpiteistä. Jos kehotusta toimenpiteistä ei ole noudattanut, harkinnan mukaan alentaminen tehdään seuraavassa päätöksessä.

http://www.kela.fi/toimeentulotuki-peru ... lentaminen

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi