Nouseeko toimeentulotuki tässä tapauksessa

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Vieras

Nouseeko toimeentulotuki tässä tapauksessa

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Kesä 2019, 16:32

Asun kahdestaan täysi-ikäisen tyttäreni kanssa kaksiossa jossa vuokra 527 ja siihen olemme saaneet 407 e asumistukea. Minulla tulona työmarkkinatuki ja toimeentulotuki. Tyttö lopetti koulun kesken niin on saanut toimeentulotukea. Jos tyttö nyt hakeutuu työharjoitteluun ja alkaa saada työmarkkinatukea myös niin ne tulothan vaikuttavat asumistukeen? Eli asumistuki pienenisi. No miten toimeentulotuen käy, kun meillehän on tehty erilliset päätökset, nouseeko se kerta asumistuki laskee?

Avatar
vieras989899

Re: Nouseeko toimeentulotuki tässä tapauksessa

Lukematon viesti Kirjoittaja vieras989899 » 19 Kesä 2019, 18:43

jep, pitäishän sen nousta, mutta varo vaan ettei tyttösi edellytetä osallistuvan asumimenoihin, vaikka nimi ei siinä vuokrasopimuksessa oliskaan, kela hyvin hanakasti jakaa kuluja kaikkien asukkaiden kesken vaikka he muodostaisivatkineri toimeentulotukiperheen, eli kulut ja asumistuki jaetaankin kaikkien asukkaiden kesken (vaikka kuinka kyseessä eri toimeentulotukiperheet ja erilliset päätökset, koska kela vaan voi... vai voiko?)

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11165
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Nouseeko toimeentulotuki tässä tapauksessa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 20 Kesä 2019, 11:09

Hei!

Tyttäresi tulot vaikuttavat yleiseen asumistukeen. Yleisen asumistuen määrä näkyy tulona toimeentulotuen laskelmalla, sen suuruisena kuin se maksetaan, eli jos sitä maksetaan vähemmän kompensoituu se toimeentulotuen määrässä.

Terveisin
Riikka | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi