vuokravakuus

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Delilah27
Viestit:2
Liittynyt: 25 Kesä 2019, 17:07

vuokravakuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Delilah27 » 21 Syys 2019, 06:27

Hei,
Ystäväni haluaisi muuttaa paikkakuntaa ja olisi löytänyt nykyistä asuntoaan vähän halvemman asunnon haluamaltaan paikkakunnalta. Hän tarvitsee siihen Kelan vuokravakuuden. Mitkä perusteet riittää että hänelle myönnetään vuokravakuus? Nykyinen asunto on moitteettomassa kunnossa ja vuokrat ovat asianmukaisesti maksettu. Hän haluaisi muuttaa paikkakuntaa lähinnä terveydellisistä ja sosiaalisista syistä sekä siksi että uudella paikkakunnalla olisi enemmän kuntouttavan työtoiminnan tai työkokeilun paikkoja/mahdollisuuksia. Mitään lausuntoa terveydenhuollosta eikä sosiaalitoimesta kuitenkaan ole. Vuokravakuus uuteen asuntoon olisi vain 400e mutta tällä hetkellä hänen ainoa tulonsa on perustoimeentulotuki. Te-toimisto ottaa yhteyttä työttömyyden selvittämisessä ja sen jälkeen työmarkkinatuen hakemuksen voi kai laittaa vireille.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11799
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: vuokravakuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 23 Syys 2019, 08:32

Hei Delilah27!

Palstalla ei voida tehdä ennakkopäätöksiä vuokravakuuden myöntämisestä. Hänen kannattaa kuitenkin huomioida, että muuton syynä tulisi olla työpaikan tai opiskelupaikan saanti, jotta vuokravakuuteen olisi oikeus paikkakuntaa vaihtaessa.

Työttömyysturvan hakemuksen voi tehdä kun on ilmoittautunut TE-Palveluihin työttömäksi työnhakijaksi. Tarkemmin työttömyysturvan hakemisesta voi tiedustella Kysy työttömyysturvasta palstalla.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi