Miksi aina kestää

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
MIKOLLAKO
Viestit:2
Liittynyt: 30 Syys 2019, 17:10

Miksi aina kestää

Lukematon viesti Kirjoittaja MIKOLLAKO » 30 Syys 2019, 17:27

Miksi ei toimeentulotuki hakemus aina käsitellään 7pvä? Miksi ei koskaan vaikka 5pvä? Tuntuu että tahalleen aina juuri 7pvä. Käytännössä se tarkoittaa 10pvä kunnes saa rahaa. Ette tiedä mitä on olla vielä esim syömättä.

Avatar
Vieras

Re: Miksi aina kestää

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 30 Syys 2019, 21:08

Kai jätät hakemuksen hyvissä ajoin, esimerkiksi marraskuun hakemuksen lokakuun puolivälissä? Tällöin ei ole väliä, vaikka menisi se 7 arkipäivää.

Avatar
Simeon009
Viestit:23
Liittynyt: 18 Syys 2018, 16:12

Re: Miksi aina kestää

Lukematon viesti Kirjoittaja Simeon009 » 30 Syys 2019, 23:03

Hei,

Minulla olisi mahdollisuus saada rahalahja veljeltäni, jonka arvo voisi olla 4000-5000 euroa. Kysyisin, että vaikuttaako se työmarkkinatukeen, asumistukeen ja toimeentulotukeen? Ja jos vaikuttaa, niin miten? Toivon vastausta Kelan virkailijalta.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12452
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Miksi aina kestää

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 01 Loka 2019, 14:46

Hei MIKOLLAKO!

Käsittelyajasta on laissa määritetty, että päätös on tehtävä seitsemäntenä arkipäivänä hakemuksen saapumisesta. Hakemuksen voi jättää muutamaa viikkoa ennen sen kuukauden alkua, jolle toimentulotukea on hakemassa. Toimeentulotuessa tulee varautua 7 arkipäivän käsittelyaikaan.


Hei Simeon009!

Perustoimeentulotuki on viimesijainen etuus, joten lähtökohtaisesti toimeentulotuessa huomioidaan kaikki tulot sekä käytettävissä olevat varat. Suuremmat rahasummat otetaan huomioon päätöstä tehdessä, koska jokaisella on varautumisvelvollisuus huolehtia omasta elatuksestaan.

Satunnainen tulo ei vaikuta yleisen asumistuen määrään. Mikäli saamastasi lahjasta alkaa syntyä sinulle tuloja, ne huomioidaan tulona asumistuessa. Esimerkiksi rahasta korkotuloja.

Rahasumma ei vaikuta työttömyysturvan määrään, koska omaisuutta ei huomioida työttömyysetuutta laskettaessa.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Essex

Re: Miksi aina kestää

Lukematon viesti Kirjoittaja Essex » 03 Loka 2019, 08:23

Kyllä minä saan aina paljon ennen tuota 7pv aikarajaa päätökset. Toimitan kaikki liitteet heti ja hakemuksen ajoissa

Avatar
Hyssssssh

Re: Miksi aina kestää

Lukematon viesti Kirjoittaja Hyssssssh » 04 Loka 2019, 10:47

Jos erehdyt menemään arvostella toimintaa niin ne alkaa päätöksenteot kestää

Avatar
Kaurapuurokansalainen
Viestit:23
Liittynyt: 17 Syys 2019, 12:54

Re: Miksi aina kestää

Lukematon viesti Kirjoittaja Kaurapuurokansalainen » 07 Loka 2019, 08:25

Pidän erittäin epätodennäköisenä, että kelassa tahallaan hidasteltaisiin päätöksentekoa jos olet kelalaisille kurja.

Kelalla on niin paljon asiakkaita, ja koko ajan valtava paine tehdä työnsä ajoissa, että ei niillä yksinkertaisesti ole aikaa vainota yksittäistä asiakasta vaikka asiakas olisikin ärsyttävä heille.
Esimerkiksi toimeentulotukipäätöstö ei tee sama tyyppi joka kuukausi, joten jotta asiakasta voitaisiin jatkuvasti tahallaan kiusata, pitäisi olla joku järjestelmä, jolla ärsyttävät asiakkaat merkitään. Jos niin olisi, olisi erittäin todennäköistä, että tieto tälläisen järjestelmän olemassaolosta vuotaisi medialle yms, koska jokainen työntekijä ei takuulla hyväksyisi tälläistä kiusaamista.

Keksin vain sellaisen tapauksen, jos joku puhuisi julkisesti kelasta pahaa, hänen nimensä jäisi mieleen ja yksittäiset työntekijät yksi kerrallaan päättäisivät kostaa sen päätöksentekovaiheessa hidastelemalla/vaatimalla liitteitä turhaan yms. On inhimillistä haluta kostoa, ja sellaisia tyyppejä varmasti on myös kelalla töissä. Mutta isommalla skaalalla, kuten yllä totean, ei ole todennäköistä että pystytään järjestämään vainoa.