Maahanmuuttajan eläke

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
annnnica

Maahanmuuttajan eläke

Lukematon viesti Kirjoittaja annnnica » 10 Loka 2019, 11:12

Hei,

anoppini on muuttamassa mahdollisesti Suomeen lastensa luokse ja saamassa oleskeluluvan (tulee ei EU-maasta). Hän ei ole tehnyt Suomessa töitä ja on jo eläkeiässä eli 67 vuotias. Hänellä ole mitään muita tuloja paitsi pieni kotimaassa maksettava eläke, joka on noin 200 euroa kuussa. Voiko maahanmuuttaja hakea Kelan takuueläkettä? Vai voiko tässä tapauksessa hakea toimeentulotukea?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12759
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Maahanmuuttajan eläke

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 11 Loka 2019, 09:53

Hei annnnica!

Vakinaisesti Suomessa oleskelevalla ulkomaalaisella on oikeus toimeentulotukeen samoilla edellytyksillä kuin Suomessa asuvilla Suomen kansalaisilla. Kela arvioi oleskelun vakinaisuuden. Toimeentulotukea voi hakea, mikäli tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin. www.kela.fi/toimeentulotuki-kuka-voi-saada.

Takuueläkkeeseen liittyen siirsin kysymyksesi kansainvälisten tilanteiden palstallemme, löydät kysymyksen täältä: viewtopic.php?f=113&t=71448.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi