Tiliotteet

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
sarajakomeri

Tiliotteet

Lukematon viesti Kirjoittaja sarajakomeri » 13 Loka 2019, 15:17

Hei,
Miten kaikkien perheenjäsenten tiliotteiden lähettäminen voi vaikuttaa minun, 20-vuotiaan työttömän aikuisen, perustoimeentulotuen saantiin, jos olen aikaisemminkin saanut sitä?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13633
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Tiliotteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Loka 2019, 15:10

Hei sarajakomeri!

Perustoimeentulotuen määrään vaikuttavat kaikkien perheenjäsenten tulot ja varat sekä menot. Perheellä tarkoitetaan yhteistaloudessa asuvia vanhempia ja vanhemman alaikäisiä lapsia ja adoptiolapsia, aviopuolisoita, avopuolisoita sekä rekisteröidyssä parisuhteessa eläviä henkilöitä.

Alle 18-vuotiaiden lasten tulot vaikuttavat perustoimeentulotukeen kuitenkin vain silloin, kuin ne ovat vähäistä suurempia ja säännöllisiä (esim. perhe-eläke). Esimerkiksi alle 3 kuukautta kestävän kesätyön ansiot eivät vaikuta. Lapsen tulot huomioidaan enintään hänen perusosansa ja hänen muiden perusmenojensa suuruisina.

Täysi-ikäistä lasta ei lasketa samaksi perheeksi vanhempiensa kanssa, vaikka he asuisivat samassa asunnossa. Täysi-ikäinen lapsi hakee perustoimeentulotukea omalla hakemuksellaan ja tällöin riittää, että toimittaa vain omat tiliotteet.

Palstalla ei ole mahdollista ottaa tilanteeseen kantaa tarkemmin. Toivottavasti yllämainitusta on sinulle apua.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi