Onko näin

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Ninni89

Onko näin

Lukematon viesti Kirjoittaja Ninni89 » 06 Marras 2019, 12:16

Jos teen sovitellulla työmarkkinatuella töitä ja ansaitsen 300 euroa kuussa, sitä ei vähennetä työmarkkinatuesta mutta toimeentulotuesta vähennetään?
Eli kun nyt saan toimeentulotukea tuon 300 euroa kuussa niin työssäkäynti on + - 0.
Entä sitten maksusitoumus apteekkiin jää saamatta...hmmm kannattaakohan koko homma.

Avatar
Vieras

Re: Onko näin

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 06 Marras 2019, 12:26

Toimeentulotuessa huomioidaan kaikki käytössä olevat tulot.Jos saat palkkaa niin tietysti se huomioidaan toimeentulotuessa.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13631
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Onko näin

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 06 Marras 2019, 13:58

Hei Ninni89!

Sovitellussa työttömyysetuudessa on suojaosa. Suojaosa on 279 euroa, jos etuus maksetaan 4 viikon jaksoissa TAI 300 euroa, jos etuus maksetaan kalenterikuukausittain. Voit ansaita suojaosan verran ilman, että ansiotulot vähentävät työttömyysetuuden määrää.

Toimeentulotuessa huomioidaan nettotulot sekä varallisuus. Palkkatulosta tehdään enintään 150 euron ansiotulovähennys. Tätä osaa ansiotuloista ei huomioida perustoimeentulotuessa tulona. Vähennys on henkilökohtainen, eli se tehdään jokaisen perheenjäsenen ansiotuloista erikseen.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
TTTietaja

Re: Onko näin

Lukematon viesti Kirjoittaja TTTietaja » 11 Marras 2019, 08:40

Toimeentulotuki ja työttömyysetuudet ovat 2 täysin eri etuutta. Miksi niissä pitäisi olla samanlainen tulojen huomiointitapa? Miksi kissa ei syö koiran ruokaa? :D

Toinen on työttömyyttä varten, toinen on se kuuluisa viimesijainen etuus, kun ei ole mitään muuta rahaa. Lähtökohdat siis aivan erilaiset.