Ilman tuloja

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Vieras

Ilman tuloja

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Marras 2019, 06:45

Toimeentulotukihakemus hylättiin. Olen ollut osa-aikatyössä,jossa palkka maksetaan seuraavan kuun 10. päivä. Vuokran eräpäivä on 5.pv ja olen maksanut vuokran aina tuolloin 10pv.Nyt lokakuussa ei ollut lainkaan töitä eikä marraskuussa siis palkkaa. Kela on laskenut tuon lokakuun 10pv maksetun palkan marraskuulle tuloksi. Palkka oli noin 1000 euroa ja vuokra on 600. Siitä palkasta ei ole enää mitään jäljellä. Miten edellisen kuun 10pv maksetun palkan katsotaan riittävän myös seuraavan kuukauden menoihin ja vuokraan. Vuokra on maksamatta ja jos töitä on marraskuussa sen palkka tulee 10.12.

Avatar
Vieras

Re: Ilman tuloja

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Marras 2019, 07:59

Eli siis selvyydeksi Kela on laittanut laskelmaan arvioiduksi tuloksi myös tälle kuulle tulevaksi saman palkan kuin viime kuussa sain vaikka tässä kuussa siis nimenomaan en saanut/saa palkkaa jonka vuoksi päädyin toimeentulotukea hakemaan.. Ja minkä myös hakemuksessa selvitin. Eli siis mitä?!?!?

Avatar
Vierastaa

Re: Ilman tuloja

Lukematon viesti Kirjoittaja Vierastaa » 13 Marras 2019, 08:13

Sinun tulee hakea asumistuki ja jotta saisit soviteltua päivärahaa, ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi.

Avatar
Vieras

Re: Ilman tuloja

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Marras 2019, 08:15

On haettu ja myönnetty molemmat

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12599
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Ilman tuloja

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 13 Marras 2019, 08:29

Hei!

Kun tulot vaihtelevat, toimeentulotuessa huomioidaan yleensä tulona edeltävän kuukauden palkka. Eli marraskuun laskelmassa tulona on lokakuussa maksettu palkka ja joulukuun laskelmassa marraskuussa maksettu palkka.

Palstalla emme voi arvioida henkilökohtaista tilannettasi. Jos haluat, että päätöstäsi katsotaan tarkemmin, sinun kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun. Tarvittaessa sinun kannattaa tiedustella kunnan sosiaalitoimesta, onko sinun mahdollista saada täydentävää toimeentulotukea.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vieras

Re: Ilman tuloja

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Marras 2019, 08:41

Eikö näissä toimeentulotapauksissa täytyisi huomioida todelliset käytettävissä olevat tulot eikä laskennallisia haamutuloja joilla ei vuokria maksella

Avatar
Vieras

Re: Ilman tuloja

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Marras 2019, 08:59

'Perustoimeentulotuen määrä on toimeentulotukilaissa
määriteltyjen menojen sekä käytettävissä olevien tulojen ja
varojen erotus. Tulot huomioidaan verojen jälkeen
nettomääräisinä. '

Avatar
Heippaheipat

Re: Ilman tuloja

Lukematon viesti Kirjoittaja Heippaheipat » 13 Marras 2019, 09:12

Hei Kela. Miksi huomioidaan jos tuloja ei oikeasti ole. Eli ei vaikuta se mitä oikeasti on käytettävissä siinä kuussa vaan mitä keskimäärin on ollut muina kuukausina. Ihmisillä on oikeus perustoimeentulotukeen!

Avatar
Vieras

Re: Ilman tuloja

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Marras 2019, 09:31

'Eli marraskuun laskelmassa tulona on lokakuussa maksettu palkka ja joulukuun laskelmassa marraskuussa maksettu palkka.' Mutta jos palkkaa ei siis marraskuussa makseta, sitähän tässä selvitettiin, niin miksi siihenkin on laskettu, että olisi palkka jota Ei OLE. Hae tarkistusta ja valita tarvittaessa! Tuossahan jää kuukauden vuokra rästiin. Kohtuutonta sekoilua

Avatar
Kjhgfd

Re: Ilman tuloja

Lukematon viesti Kirjoittaja Kjhgfd » 13 Marras 2019, 09:46

Jos tulonasi on soviteltu päiväraha, saat sitä enemmän jos palkka on pienempi. Saisitko vuokran maksettua asumistuen ja sovitellun avulla?