Palkkalaskelma liitteeksi?

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Pohtija88

Palkkalaskelma liitteeksi?

Lukematon viesti Kirjoittaja Pohtija88 » 26 Marras 2019, 20:36

Hei!

Sain Kelasta toimeentulotukihakemukseeni lisäselvityspyynnön, jossa pyydettiin lähettämään liitteenä palkkalaskelma edelliskuun töistä (eli siis palkka jonka saan 30.11). Tämä Kelan viesti oli tullut vähän ennen kuin palkkatietoni olivat tulleet Tulorekisteriin.

Tarvitseeko minun tällaisessa tilanteessa pyytää töistä palkkalaskelma vai riittääkö jos lähetän liitteenä kopion Tulorekisterissä olevasta palkkailmoituksesta? En saa automaattisesti palkkalaskelma työpaikastani ja pelkään että hakemukseni käsittely viivästyy tämän vuoksi.

Avatar
Vieras

Re: Palkkalaskelma liitteeksi?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 27 Marras 2019, 16:57

Laita viestit toiminnolla tietoa, että nyt näkyy tiedot tulorekisterissä niin eiköhän asia sillä hoidu.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12776
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Palkkalaskelma liitteeksi?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 29 Marras 2019, 10:10

Hei Pohtija88!

Kela tosiaan saa palkkatiedot tulorekisteristä suoraan. Mutta tarvittaessa käsittelyä varten voidaan pyytää erikseen palkkalaskelmaa, jos jotain tarvittavaa tietoa ei tulorekisterissä ole ilmoitettu. Voihan tosiaan olla niin, että tulorekisteriin ei vielä tuolloin ollut palkkatiedot päivittyneet, joten niitä oli pyydetty erikseen. Voit tarvittaessa olla yhteydessä toimeentulotuen asiakaspalveluumme, jolloin voidaan tarkistaa asia.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi