Re: Elatustuesta

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Apuvaaa
Viestit:2
Liittynyt: 13 Tammi 2020, 13:26

Re: Elatustuesta

Lukematon viesti Kirjoittaja Apuvaaa » 13 Tammi 2020, 13:41

Hei,

Meillä ei ole vahvistettua elatussopimusta koska isä ei ole suostunut lastenvalvojan tapaamisiin koko 1,5 vuoden aikana. Maksanut kuitenkin 200e/kk elatusapua ja tavannut lastaan suhteellisen säännöllisesti. Isä työtön, joten elatusmaksu tuskin olisi enempää kuin tuo 200e. Kela ei ole elatussopimusta aiemmin pyytänyt ja olen saanut vuoden ajan mm. toimeentulotukea johon laskettu tuo 200e elatusavuksi. Seuraavan hakemuksen liitteeksi kela pyytää elatussopimusta. Varasin ajan lastenvalvojalle joka menee vasta 2kk päähän, johon isä nyt toivottavasti myös osallistuu.

Kysyisinkin nyt voiko Kela evätä seuraavat tt-tukihakemukset puuttuvan elatussopimuksen vuoksi tai periä takaisin maksamiaan tt-tukia koska viralllista elatussopimusta ei ole tukijakson aikana ollut?

Kysymys on siirretty lapsiperhe palstalta.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12986
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Elatustuesta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Tammi 2020, 10:30

Hei Apuvaaa!

Joissain tilanteissa hakemus voidaan hylätä puuttuvan liitteen vuoksi. Sinun kannattaa hakemuksessa mainita, milloin sinulla on varattu aika elatussopimuksen laatimiseen ja milloin mahdollisesti pystyt sen Kelaan toimittamaan.

Tällä palstalla emme pysty tarkemmin ottamaan asiaan kantaa, vaan tilanteenne tutkitaan hakemuksella ja sen liitteillä.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi